Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ενημέρωση της ΕΕ σε Ιρλανδία και Ολλανδία για σαλμονέλα σε κοτόπουλο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕνημέρωση της ΕΕ σε Ιρλανδία και Ολλανδία για σαλμονέλα σε κοτόπουλο
spot_img

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενημέρωσε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF, την INFOSAN την Ιρλανδία και την Ολλανδία για σοβαρό κίνδυνο από Salmonella infantis σε κατεψυγμένα φιλέτα κοτόπουλου από τη Βόρεια Ιρλανδία, με πρώτη ύλη από την Ολλανδία.

Το στέλεχος S. Infantis έχει αναδειχθεί ως το τέταρτο πιο διαδεδομένο στέλεχος που σχετίζεται με ανθρώπινη ασθένεια. Συνολικά το 95% του απομονωμένου S.  Infantis προέρχεται από κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής και τα παράγωγά τους προϊόντα.  Υπενθυμίζεται η μαζική τροφική δηλητηρίαση με 500 κρούσματα στη Βρετανία το 2021 από Salmonella Infantis από κατανάλωση χοιρινού.

Σύμφωνα με επιστημονική ανασκόπηση  το S. Infantis προκαλεί σημαντική ανησυχία στον κλάδο των πουλερικών. Η εξέλιξη των βακτηρίων προς πιο ανθεκτικά στελέχη, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για καλή διαβίωση των ζώων και βιώσιμη παραγωγή, υπογραμμίζει την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ελέγχου της σαλμονέλας. Επί του παρόντος, υπάρχει μόνο ένα εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του S .  Infantis. Συνεπώς, πολυάριθμες ερευνητικές ομάδες εργάζονται ενεργά για την ανάπτυξη υποψηφίων εμβολίων που στοχεύουν αυτόν τον ορό και διερευνούν την αποτελεσματικότητα της διασταυρούμενης προστασίας με εγκεκριμένα εμβόλια για άλλους ορούς κατά του S. Infantis.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα