Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
20.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μολυσμένο πεπόνι: Άλλος ένας νεκρός στον Καναδά – 11 συνολικά έχουν χάσει της ζωή τους

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΜολυσμένο πεπόνι: Άλλος ένας νεκρός στον Καναδά – 11 συνολικά έχουν χάσει της ζωή τους
spot_img

Παρά τα μέτρα και τις ανακλήσεις αυξάνονται τα κρούσματα τροφικών δηλητηριάσεων σε ΗΠΑ  και Καναδά.

Άλλος ένας άνθρωπος προστέθηκε στην τραγική λίστα με τα θύματα σαλμονέλωσης σε ΗΠΑ και Καναδά από πεπόνια προέλευσης Μεξικού. Στον Καναδά τα θύματα είναι 7 ενώ από 129 ασθενείς που είχαν ανακοινωθεί στις 7 Δεκεμβρίου ο αριθμός έχει ανέβει στους 164. Το 36% των θυμάτων είναι παιδιά ηλικίας πέντε ετών και κάτω και το 45% είναι 65 ετών και άνω. Στις ΗΠΑ 4 άνθρωποι έχουν πεθάνει και 302 αρρώστησαν.

Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί καθώς υπολογίζεται πως για κάθε επιβεβαιωμένο ασθενή σε ξέσπασμα σαλμονέλας, υπάρχουν γενικά 28 μη επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Η επιδημία ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου και όπως αναφέρουν οι αξιωματούχοι «είναι σε εξέλιξη».

Τα πεπόνια που έχουν ανακληθεί είναι της μάρκας Malichita και Rudy πρoέλευσης Μεξικού, ενώ έχουν εκδοθεί πρόσθετες δευτερεύουσες ανακλήσεις για προϊόντα που παρασκευάστηκαν με χρήση ανακληθέντων πεπονιών και για προϊόντα που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία μαζί με τα ανακληθέντα πεπόνια. 

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ FDA έχει συντάξει μια λίστα με ανακλήσεις που πραγματοποιούνται από εταιρείες που έλαβαν και χρησιμοποίησαν ανακληθέντα πεπόνια για την κατασκευή προκομμένου πεπονιού ή προϊόντων που περιέχουν προκομμένα πεπόνια. Αυτή η λίστα ενημερώνεται συνεχώς καθώς η υπηρεσία λαμβάνει ειδοποιήσεις για νέες ανακλήσεις.

Η σαλμονέλωση εμφανίζεται συνήθως μέσα σε 12 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και συνήθως διαρκεί τέσσερις έως επτά ημέρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρές λοιμώξεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο