Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
28.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρέας: Αναποτελεσματικές οι προειδοποιητικές ετικέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΚρέας: Αναποτελεσματικές οι προειδοποιητικές ετικέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του
spot_img
spot_img

Πειραματική μελέτη σε φοιτητές διερεύνησε ένα μπορούν οι προειδοποιητικές ετικέτες για το κλίμα να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος.

Η κατανάλωση κρέατος έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υγεία του ανθρώπου όσο και στην υγεία του πλανήτη. Μέχρι σήμερα, πολύ λίγες μελέτες έχουν εξετάσει την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της υπερκατανάλωσης κρέατος. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο  Food Quality and Preference διερεύνησε πόσο επηρεάζουν την κατανάλωση οι προειδοποιητικές ετικέτες για το κλίμα,  σε δύο εστιατόρια πανεπιστημιακού κολεγίου σε διάστημα πέντε εβδομάδων. 

Στο Κολλέγιο Α οι εβδομάδες παρέμβασης αποτελούνταν από ετικέτες μόνο κειμένου ή κειμένου και εικόνας που κοινοποιούσαν τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνέπειες της κατανάλωσης κρέατος και στο Κολλέγιο Β οι θαμώνες εκτέθηκαν είτε σε περιβαλλοντικές ή υγειονομικές ετικέτες. Συνολικά 13.869 (6.577 στο College A και 7.292 στο College B) γεύματα (πιάτα) αναλύθηκαν κατά την περίοδο ενδιαφέροντος. 

Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν πως και στα δύο κολέγια οι προειδοποιητικές ετικέτες δεν επηρέασαν σημαντικά την κατανάλωση κρέατος, η οποία μειώθηκε μόνο όταν αυξήθηκαν οι επιλογές φυτικών γευμάτων. Οι θαμώνες και στις δύο αίθουσες εστίασης αντιλήφθηκαν τις περιβαλλοντικές ετικέτες που έφεραν κείμενο και εικόνες ως πιο κατατοπιστικές και επιδράσεις στην αλλαγή συμπεριφοράς σε σύγκριση με τις άλλες παρεμβάσεις επισήμανσης. αν και αυτό δεν μεταφράστηκε σε αλλαγή συμπεριφοράς. 

Να σημειωθεί πως τα ευρήματα αυτής της μελέτης έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενη έρευνα, σύμφωνα με την οποία, όλες οι προειδοποιητικές ετικέτες, που έδειχναν μια γραφική εικόνα δίπλα στο κείμενο, μείωσαν τις επιλογές γευμάτων κρέατος κατά 7-10%.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.

Εμφιαλωμένα νερά: Κίνδυνος για τους Ευρωπαίους – Νέα παρέμβαση της Foodwatch

"Nestlé: Σταμάτα την απάτη με νερό σε πλαστικά μπουκάλια!" είναι ο τίτλος της νέας εκστρατείας της Οργάνωσης προστασίας καταναλωτών Foodwatch.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα