Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένας θάνατος από κρεμμύδια στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΈνας θάνατος από κρεμμύδια στις ΗΠΑ
spot_img

Ένα άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 80 νόσησαν με σαλμονέλωση από συσκευασμένα κομμένα κρεμμύδια.

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων των ΗΠΑ FDA και το CDC, σε συνεργασία με κρατικούς και τοπικούς εταίρους, διερεύνησαν ένα ξέσπασμα λοιμώξεων από σαλμονέλα που συνδέεται με ανακληθέντα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους με την επωνυμία Gills Onions

Σύμφωνα με το CDC έχουν αναφερθεί συνολικά ένας θάνατος και 80 ασθένειες σε 23 πολιτείες εκ των οποίων οι 18 χρειάστηκαν νοσηλεία. H Gills Onions ανακάλεσε οικειοθελώς κομμένο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους κρεμμύδια και σέλινο, κομμένα σε κύβους mirepoix και κομμένα σε κύβους κόκκινα κρεμμύδια. Οι πληροφορίες από την εταιρεία στον FDA δείχνουν ότι το προϊόν διανεμήθηκε επίσης σε πελάτες υπηρεσιών εστίασης στον Καναδά. Σύμφωνα με τις αρχές η επιδημία μετά τις ανακλήσεις έχει τελειώσει γεγονός που σημαίνει πως δεν υπάρχουν νέα περιστατικά σαλμονέλωσης.

Ιστορικό

Μετά τα κρούσματα, όπου οι ασθενείς δήλωσαν ότι κατανάλωσαν τα εν λόγω συσκευασμένα κρεμμύδια, ο FDA συνέλεξε πολλαπλά δείγματα νερού, περιβάλλοντος και προϊόντων από το αγρόκτημα που παρείχε τα μολυσμένα κρεμμύδια στο Gills Onions. Έξι από τα δείγματα, τρία υδάτινα και τρία περιβαλλοντικά, ήταν θετικά για Salmonella spp. Η ανάλυση Ολόκληρης Αλληλουχίας Γονιδιώματος (WGS) επιβεβαίωσε ότι το στέλεχος της σαλμονέλας που βρέθηκε σε απομονώσεις που σχετίζονται με τρία από τα δείγματα ταίριαζε με το ίδιο στέλεχος σαλμονέλας που προκάλεσε τις σαλμονελώσεις. 

Ο FDA είχε προειδοποιήσει τους καταναλωτές ότι δεν πρέπει να τρώνε, να πουλούν ή να σερβίρουν κρεμμύδια που έχουν ανακληθεί και θα πρέπει να ελέγχουν τους καταψύκτες τους εάν έχουν παγώσει τα προϊόντα που ανακαλούνται. 

Η ασθένεια εμφανίζεται συνήθως μέσα σε 12 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και συνήθως διαρκεί τέσσερις έως επτά ημέρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, πυρετό και κοιλιακές κράμπες. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν σοβαρές λοιμώξεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο