Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

7 μήνες Αριστερό Εξτρέμ

ΑρχικήΑριστερό Εξτρέμ7 μήνες Αριστερό Εξτρέμ
spot_img

Αν συμφωνούσαμε σε όλα, η ζωή θα ήταν τόσο βαρετή

Η στήλη «Αριστερό Εξτρέμ» ξεκίνησε στις 24 Γενάρη και πριν από λίγες μέρες έκλεισε τους 7 μήνες. Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, περισσότεροι από 500 – κατά μέσο όρο – από εσάς, διαβάζουν κάθε μέρα την στήλη μου και σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό αλλά και για τα σχόλια που γράφετε στην σελίδα μου στο LinkedIn.

To Αριστερό Εξτρέμ δεν είναι τυχαία ονομασία. Ναι μεν, είμαι αριστεροπόδαρος στο ποδόσφαιρο και η «φυσική» μου θέση είναι στα αριστερά αλλά και μεταφορικά, το Αριστερό Εξτρέμ έχει μια αριστερή φιλοσοφία και προσέγγιση.

Ο κόσμος μας πάσχει από πολλά δεινά. Αυτά τα δεινά δεν είναι προϊόν αριστερών κυβερνήσεων αλλά το προϊόν του καπιταλισμού και συντηρητικών κυβερνήσεων. Όταν, λοιπόν, το Εξτρέμ θέλει να γράψει για πολιτικές που επηρεάζουν την διατροφή και το επιχειρείν, δεν γίνεται να μην έχει μια αριστερή και κόκκινη θεώρηση των πραγμάτων. Είμαι και Ολυμπιακός, πανάθεμά με!

Αυτά για μένα και συγγνώμη για την κατάχρηση του χρόνου σας, σήμερα. Αλλά, νομίζω μια σύντομη επεξήγηση της βιοθεωρίας μου, ίσως επεξηγεί πολλά από τα κείμενά μου.

Είμαι πάντα χαρούμενος να λαμβάνω μηνύματα και σχόλια σας, οπότε, σας παρακαλώ, συνεχίστε έτσι.

Και κάτι τελευταίο: αν συμφωνούσαμε σε όλα, η ζωή θα ήταν τόσο βαρετή. Ας χρησιμοποιήσουμε τις διαφωνίες μας για την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου και μιας ουσιαστικής ανταλλαγής απόψεων. Μόνο καλά μπορούν να βγουν από αυτά.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα