Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Ο Δρ Τζέρεμι Λόντον είναι καρδιαγγειακός χειρουργός στη Σαβάνα της Τζόρτζια και μιλώντας στο Fox News Digital έδωσε την απάντηση στο ερώτημα «τι κάνουν τα αυγά στην καρδιά μας;.
Όσα αναφέρει βέβαια μπορεί να μας εκπλήσσουν καθώς τόνισε ότι:
«Η διαιτητική χοληστερόλη δεν επηρεάζει τη συνολική χοληστερόλη μας τόσο πολύ όσο νομίζουμε. Τα αυγά είναι ένα “θεόσταλτο προϊόν” και “μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης”».
Και έχει δίκιο, μιας και το 70% της χοληστερόλης που έχουμε προκύπτει από βιοσύνθεσή της στον οργανισμό μας και το 30% προέρχεται από την διατροφή μας.
Μήπως να βλέπαμε ξανά το θέμα της χοληστερόλης και όλων εκείνων των αλλειμάτων που μειώνουν την διαιτητική χοληστερόλη;
Πηγή του άρθρου:

Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet