Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2025
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυγά: Η γνωμοδότηση-έκπληξη ενός χειρουργού για την επίδραση τους στην υγεία μας

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΑυγά: Η γνωμοδότηση-έκπληξη ενός χειρουργού για την επίδραση τους στην υγεία μας
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Ο Δρ Τζέρεμι Λόντον είναι καρδιαγγειακός χειρουργός στη Σαβάνα της Τζόρτζια και μιλώντας στο Fox News Digital έδωσε την απάντηση στο ερώτημα «τι κάνουν τα αυγά στην καρδιά μας;.

- Advertisement -

Όσα αναφέρει βέβαια μπορεί να μας εκπλήσσουν καθώς τόνισε ότι:

«Η διαιτητική χοληστερόλη δεν επηρεάζει τη συνολική χοληστερόλη μας τόσο πολύ όσο νομίζουμε. Τα αυγά είναι ένα “θεόσταλτο προϊόν” και “μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης”».

Και έχει δίκιο, μιας και το 70% της χοληστερόλης που έχουμε προκύπτει από βιοσύνθεσή της στον οργανισμό μας και το 30% προέρχεται από την διατροφή μας.

Μήπως να βλέπαμε ξανά το θέμα της χοληστερόλης και όλων εκείνων των αλλειμάτων που μειώνουν την διαιτητική χοληστερόλη;

Πηγή του άρθρου:

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι τάσεις κατανάλωσης σνακ σύμφωνα με την έκθεση «State of Snacking 2024» της Mondelēz

Η Mondelēz International παρουσιάζει την έκτη ετήσια έκθεση «State of Snacking».

Τρεις νεκροί από τροφική δηλητηρίαση σε γηροκομείο της Φλωρεντίας

Τρεις άνθρωποι, τρόφιμοι σε γηροκομείο της Φλωρεντίας έχασαν τη ζωή τους από τροφική δηλητηρίαση - 114 κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Τηγάνισμα κρέατος: Υπάρχει κίνδυνος εάν το λάδι υπερβεί τους 180 °C; Τι απαντά επιστημονική επιτροπή

Οι κίνδυνοι και τα όρια θερμοκρασίας του λαδιού που χρησιμοποιείται για τηγάνισμα/τσιγάρισμα κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο