Πώς θα (πρέπει να) κινηθεί η βιομηχανία τροφίμων και ποτών το 2024;
Θα έχετε σίγουρα διαβάσει πολλά άρθρα από guru και μη για τις τάσεις που θα έχει η βιομηχανία τρόφιμων και ποτών για το 2024. Τα λειτουργικά τρόφιμα (θα) είναι στην ημερήσια διάταξη.
Όμως, τι θα πρέπει να κάνουν οι R&D ομάδες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και των ποτών;
Κατά την γνώμη μου, η απάντηση είναι απλή, μια λέξη μόνο: “προσωποποίηση”.
Οι καταναλωτές/πελάτες μας έχουν ο καθένας τους ένα ιδιαίτερο προφίλ, διαφορετικές ανάγκες και θέλω.
Ο κοινός όμως παρανομαστής είναι ότι ο καθένας μας θέλει να βελτιώσει την υγεία του, την διατροφή του και να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο να αρρωστήσει.
Η απάντηση σε αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να είναι σχετικά με το πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε και να παράξουμε λειτουργικά τρόφιμα που θα απευθύνονται στις προσωποποιημένες ανάγκες των καταναλωτών.
Όλοι διαβάζουμε για covid, γρίπη, ιικές ασθένειες, φλεγμονή κλπ.
Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε λοιπόν είναι να μελετήσουμε την διεθνή βιβλιογραφία και να σχεδιάσουμε νέα τρόφιμα και ποτά σχετικά με αυτές τις ασθένειες.
Πιο πολλά επ’αυτών, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε μέσα από ένα διαδικτυακό σεμινάριο για λειτουργικά τρόφιμα και ποτά που θα οργανώσει το cibum.gr.
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet