Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Bιομηχανία τροφίμων: Οι σωστές κινήσεις το 2024

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμBιομηχανία τροφίμων: Οι σωστές κινήσεις το 2024
spot_img

Πώς θα (πρέπει να) κινηθεί η βιομηχανία τροφίμων και ποτών το 2024;

Θα έχετε σίγουρα διαβάσει πολλά άρθρα από guru και μη για τις τάσεις που θα έχει η βιομηχανία τρόφιμων και ποτών για το 2024. Τα λειτουργικά τρόφιμα (θα) είναι στην ημερήσια διάταξη.

Όμως, τι θα πρέπει να κάνουν οι R&D ομάδες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και των ποτών;

Κατά την γνώμη μου, η απάντηση είναι απλή, μια λέξη μόνο: “προσωποποίηση”.

Οι καταναλωτές/πελάτες μας έχουν ο καθένας τους ένα ιδιαίτερο προφίλ, διαφορετικές ανάγκες και θέλω.

Ο κοινός όμως παρανομαστής είναι ότι ο καθένας μας θέλει να βελτιώσει την υγεία του, την διατροφή του και να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο να αρρωστήσει.

Η απάντηση σε αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να είναι σχετικά με το πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε και να παράξουμε λειτουργικά τρόφιμα που θα απευθύνονται στις προσωποποιημένες ανάγκες των καταναλωτών.

Όλοι διαβάζουμε για covid, γρίπη, ιικές ασθένειες, φλεγμονή κλπ.

Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε λοιπόν είναι να μελετήσουμε την διεθνή βιβλιογραφία και να σχεδιάσουμε νέα τρόφιμα και ποτά σχετικά με αυτές τις ασθένειες.

Πιο πολλά επ’αυτών, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε μέσα από ένα διαδικτυακό σεμινάριο για λειτουργικά τρόφιμα και ποτά που θα οργανώσει το cibum.gr.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα