Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εφαρμογή μετρά το αποτύπωμα άνθρακα στα πιάτα των εστιατορίων!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΕφαρμογή μετρά το αποτύπωμα άνθρακα στα πιάτα των εστιατορίων!
spot_img

Η βιώσιμη παραγωγή και διαχείριση τροφίμων κερδίζει έδαφος

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Τα νέα έρχονται από την Ιρλανδία (εφημερίδα The Times) και αφορούν μια εφαρμογή που «μετρά» το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των τροφίμων.

Η εταιρεία Nutritics θα αρχίσει να προσφέρει στα εστιατόρια την δυνατότητα να πληροφορούν τους πελάτες του σχετικά με το πώς τα τρόφιμα που επιλέγουν επηρεάζουν το περιβάλλον. Αυτό θα γίνει μέσω μιας εφαρμογής με το όνομα «Foodprint».

Ο Stephen Nolan, διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε στην εφημερίδα ότι περίπου 200 πελάτες της επισιτιστικής αλυσίδας αναμένουν το νέο προϊόν. Η εφαρμογή Foodprint θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη στο άμεσο μέλλον όταν νέοι κανόνες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα από τις εταιρίες τροφίμων.

«Με την νέα εφαρμογή, θα μπορούμε να συγκρίνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μιας μπανάνας που καλλιεργήθηκε στο Εκουαδόρ και ήρθε από εκεί στην Ιρλανδία σε σχέση με μια μπανάνα που καλλιεργήθηκε στην Ιρλανδία» κατέληξε ο Nolan.

Ολόκληρο το σχετικό άρθρο είναι εδώ.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο