Η βιώσιμη παραγωγή και διαχείριση τροφίμων κερδίζει έδαφος
Του Γιάννη Ζαμπετάκη*
Τα νέα έρχονται από την Ιρλανδία (εφημερίδα The Times) και αφορούν μια εφαρμογή που «μετρά» το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των τροφίμων.
Η εταιρεία Nutritics θα αρχίσει να προσφέρει στα εστιατόρια την δυνατότητα να πληροφορούν τους πελάτες του σχετικά με το πώς τα τρόφιμα που επιλέγουν επηρεάζουν το περιβάλλον. Αυτό θα γίνει μέσω μιας εφαρμογής με το όνομα «Foodprint».
Ο Stephen Nolan, διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε στην εφημερίδα ότι περίπου 200 πελάτες της επισιτιστικής αλυσίδας αναμένουν το νέο προϊόν. Η εφαρμογή Foodprint θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη στο άμεσο μέλλον όταν νέοι κανόνες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα από τις εταιρίες τροφίμων.
«Με την νέα εφαρμογή, θα μπορούμε να συγκρίνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μιας μπανάνας που καλλιεργήθηκε στο Εκουαδόρ και ήρθε από εκεί στην Ιρλανδία σε σχέση με μια μπανάνα που καλλιεργήθηκε στην Ιρλανδία» κατέληξε ο Nolan.
Ολόκληρο το σχετικό άρθρο είναι εδώ.