Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένα χρήσιμο άρθρο για τη βιομηχανία τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΈνα χρήσιμο άρθρο για τη βιομηχανία τροφίμων
spot_img

Ποια τρόφιμα προτιμά η γενιά Ζ.

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιστημονική επιθεώρηση Foods με τίτλο “Gen Z’s Willingness to Adopt Plant-Based Diets: Empirical Evidence from Greece, India, and the UK”

- Advertisement -

https://www.mdpi.com/2304-8158/13/13/2076

Οι συγγραφείς προσπάθησαν να χαρτογραφήσουν τις διατροφικές προτιμήσεις της λεγόμενης γενιάς Ζ: όσοι έχουν γεννηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στην αρχή της δεκαετίας του 2000, στην Ελλάδα, στην Ινδία και στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι συμμετέχοντες βρίσκουν τα φυτικά τρόφιμα πολύ ακριβά (ποσοστό 39,4%), με χειρότερη γεύση σε σχέση με τα συμβατικά τρόφιμα (ποσοστό 32,8%), αν και συμφώνησαν σε ποσοστό 39,9% μερικά από τα φυτικά τρόφιμα έχουν πολύ καλή γεύση.

Τα στελέχη στη βιομηχανία τροφίμων με ρόλο τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τροφίμων, θα βρουν χρήσιμο αυτό το άρθρο.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα