To “μπόλι” της νέας πληροφορίας στην ακαδημαϊκή γνώση.
Το εξαιρετικό κείμενο σχετικά με τους επιθεωρητές τροφίμων που δημοσιεύθηκε στο cibum πριν από λίγες μέρες, με πήγε αρκετά χρόνια πίσω.
Κάπου στο 2004, όταν ξεκινούσα τις πρώτες μου επιθεωρήσεις σε βιομηχανίες τροφίμων. Μια εμπειρία εξαιρετικά πολύτιμη μιας και είδα από κοντά πάνω από 200 βιομηχανίες τροφίμων, τα διαγράμματα ροής, τα συστήματα HACCP, μελέτησα την σχετική νομοθεσία, τα σχετικά πρότυπα (BRC, ISO κλπ). Το κυριότερο όμως είναι ότι μετουσίωσα αυτήν την εμπειρία σε ακαδημαϊκή γνώση που την διδάσκω στα παιδιά μου στο Πανεπιστήμιο από τότε μέχρι σήμερα.
Γιατί κακά τα ψέματα: καλή και άγια η Χημεία Τροφίμων αλλά αν δεν μπολιάζεται με πληροφορίες από την «πρώτη γραμμή», είναι στείρα γνώση.
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet