Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιθεωρητές τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΕπιθεωρητές τροφίμων
spot_img

To “μπόλι” της νέας πληροφορίας στην ακαδημαϊκή γνώση.

Το εξαιρετικό κείμενο σχετικά με τους επιθεωρητές τροφίμων που δημοσιεύθηκε στο cibum πριν από λίγες μέρες, με πήγε αρκετά χρόνια πίσω.

Κάπου στο 2004, όταν ξεκινούσα τις πρώτες μου επιθεωρήσεις σε βιομηχανίες τροφίμων. Μια εμπειρία εξαιρετικά πολύτιμη μιας και είδα από κοντά πάνω από 200 βιομηχανίες τροφίμων, τα διαγράμματα ροής, τα συστήματα HACCP, μελέτησα την σχετική νομοθεσία, τα σχετικά πρότυπα (BRC, ISO κλπ). Το κυριότερο όμως είναι ότι μετουσίωσα αυτήν την εμπειρία σε ακαδημαϊκή γνώση που την διδάσκω στα παιδιά μου στο Πανεπιστήμιο από τότε μέχρι σήμερα.

Γιατί κακά τα ψέματα: καλή και άγια η Χημεία Τροφίμων αλλά αν δεν μπολιάζεται με πληροφορίες από την «πρώτη γραμμή», είναι στείρα γνώση.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα