Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
25.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΕξαγωγές ελληνικών προϊόντων
spot_img

Απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια αλλά και διαφάνεια στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Διάβασα πριν από λίγες μέρες στο cibum.gr δυο ενδιαφέρουσες ειδήσεις:

- Advertisement -

1. «Εξαγωγικό Hub» γίνεται η ΑΒ Βασιλόπουλος μέσω της αποθήκης στη Θεσσαλονίκη

https://cibum.gr/nea/epixeiriseis/exagogiko-hub-ginetai-i-av-vasilopoylos-meso-tis-apothikis-sti-thessaloniki/

2. Επιχειρηματική αποστολή 15 ελληνικών εταιρειών τροφίμων στο Παρίσι https://cibum.gr/nea/epixeiriseis/epicheirimatiki-apostoli-15-ellinikon-etaireion-trofimon-sto-parisi/

‘Ισως έχετε διαβάσει για την δική μας επιχειρηματική ιδέα να φέρουμε Ελληνικά τρόφιμα και κρασιά εδώ στο νησί των Κελτών. Η ιδέα μας βασίζεται στο να μην υπάρχουν μεσάζοντες και η εταιρεία μας (All Greek to You) θα αγοράζει απ’ευθείας από τους παραγωγούς και θα πουλάμε λιανική εδώ, στην Ιρλανδία.

Το πρότυπο αυτό δίνει διαφάνεια στην προσπάθειά μας μιας και στο site της εταιρείας μας θα έχουμε όλα τα logo των προμηθευτών μας και έτσι οι Ιρλανδοί πελάτες και εν δυνάμει πελάτες θα μπορούν άμεσα να κάνουν κλικ στα logo και να πηγαίνουν κατευθείαν στις ιστοσελίδες των προμηθευτών μας.

Ο ΑΒ Βασιλόπουλος, με το εξαγωγικό του hub, θα έχει τέτοια διαφάνεια; Και το μεγαλύτερο μερίδιο του κέρδους ποιος θα το καρπώνεται; Η μητρική εταιρεία; Και ο Έλληνας παραγωγός που κάνει και την πιο σκληρή και δύσκολη δουλειά σε αυτό το logistic chain, σε τι τιμές θα αμείβεται και τι μερίδιο του κέρδους θα καρπώνεται;

Νομίζω ότι οι παραγωγοί στην Ελλάδα μπορούν να σταθούν μόνοι τους και ανεξάρτητοι στις αγορές του εξωτερικού.

Προσπάθειες σαν την δεύτερη είδηση που παραθέτω παραπάνω πρέπει να γίνονται πολλές φορές κάθε χρόνο και όχι μια φορά στα 20 χρόνια, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στο δεύτερο λινκ (“την πρώτη ελληνική Επιχειρηματική Αποστολή στο Παρίσι μετά από δυο δεκαετίες”).

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα