Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
18.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φραπέ ολέ! Ή frappé au lait!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΦραπέ ολέ! Ή frappé au lait!
spot_img

Δεν είναι πάντα καλό να καταρρέουν οι (καλοί) μύθοι…

Όλοι μας έχουμε πιει φραπόγαλο , αυτό το τόσο Ελληνικό καφεδάκι.

Ας δούμε όμως τι κρύβεται πίσω από το φραπόγαλο.

Αντιγράφω από το λινκ https://menshouse.gr/extras/186636/to-xeroyme-oloi-lathos-o-ethnikos-mythos-me-ton-frape-poy-echoyme-katapiei-amasito

“Ποτέ μην αφήσεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία” λέει η γνωστή ρήση η οποία δεν αφορά μόνο την δημοσιογραφία, αλλά επεκτείνεται και σε πολλούς άλλους τομείς, ανάμεσα στους οποίους και ο καφές φραπέ!

Ή –αν θέλουμε να είμαστε 100% σε… ελληνικό πλαίσιο αφού διεκδικούμε την πατρότητα του ροφήματος- ο φραπές με σίγμα τελικό και τίγκα ελληνικό!

Πρόκειται για έναν από τους πιο… γκαραντί αστικούς μύθους που κυκλοφορούν εκεί έξω και θέλουν τη γέννηση του φραπέ να συμβαίνει στην Θεσσαλονίκη, η οποία εκτός από ερωτική πόλη, θεωρείται (έστω και στερεοτυπικά) η πατρίδα του, με κλασικές εικόνες να ξεπηδούν από… καφεδάρες στην παραλιακή, στην σκιά του Λευκού Πύργου.

Όπως μάθαμε όλοι να λέμε λοιπόν –και αναφέρεται και στην ελληνική έκδοση της Nestle στην οποία ανήκει το brand του nescafe- όλα οφείλονται σε μια στιγμιαία (το πιάσατε ε; στιγμιαία, όπως και το ρόφημα!) έμπνευση του Δημήτρη Βακόνδιου. Ενός υπαλλήλου της εταιρείας «Ανδρέας Δρίτσας και Υιός» η οποία παλαιότερα αντιπροσώπευε στην Ελλάδα τον Nescafe της Nestle.

Επιμύθιο: πίσω από κάθε τρόφιμο, κρύβεται μια όμορφη ιστορία! Μια ιστορία που μπορεί να …προσελκύσει πελάτες! Ας κάνουμε, λοιπόν, αυτές τις τροφιματζίδικες ιστορίες των προϊόντων μας γνωστές στο ευρύ κοινό.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα