Πως μπορούμε να μειώσουμε το καρδιαγγειακό ρίσκο καταναλώνοντας γαλακτοκομικά.
Στις 21 Μάρτη δημοσιεύτηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο ανασκόπησης στην επιστημονική επιθεώρηση “Nutrition Research” με τίτλο “Whole-Milk Dairy Foods and Cardiometabolic Health: Dairy Fat and Beyond $” (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0271531724000423).
Το εν λόγω άρθρο ασχολείται με το πώς μπορούμε να μειώσουμε το καρδιαγγειακό ρίσκο καταναλώνοντας γαλακτοκομικά, δηλαδή πώς τα γαλακτομικά προϊόντα μάς προστατεύουν από καρδιαγγειακές ασθένειες.
Ο μύθος των light γαλακτομικών ότι είναι (και καλά!) πιο υγιεινά από τα full fat, έχει πλέον καταπέσει! Το άρθρο αυτό επισημαίνει επίσης την διατροφική αξία των γαλακτοκομικών προϊόντων που είναι αποτέλεσμα ζύμωσης.
Βέβαια, αυτά τα έχουμε γράψει με την ερευνητικά μας ομάδα από το …2018! “Dairy Fats and Cardiovascular Disease: Do We Really Need to Be Concerned?” https://www.mdpi.com/2304-8158/7/3/29
Αυτό το άρθρο μας έχει συμπεριληφθεί ακόμα και σε ρώσικες σελίδες στο Wikipedia! https://ru.wikipedia.org/?curid=77579
Ναι μεν τα έχουμε πει πριν από …6 χρόνια, αλλά δεν είναι κακό να μας τα θυμίζουν και άλλοι συγγραφείς ανά την υφήλιο.
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet