Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλακτοκoμικά προϊόντα και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓαλακτοκoμικά προϊόντα και καρδιαγγειακά νοσήματα
spot_img

Πως μπορούμε να μειώσουμε το καρδιαγγειακό ρίσκο καταναλώνοντας γαλακτοκομικά.

Στις 21 Μάρτη δημοσιεύτηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο ανασκόπησης στην επιστημονική επιθεώρηση “Nutrition Research” με τίτλο “Whole-Milk Dairy Foods and Cardiometabolic Health: Dairy Fat and Beyond $” (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0271531724000423).

Το εν λόγω άρθρο ασχολείται με το πώς μπορούμε να μειώσουμε το καρδιαγγειακό ρίσκο καταναλώνοντας γαλακτοκομικά, δηλαδή πώς τα γαλακτομικά προϊόντα μάς προστατεύουν από καρδιαγγειακές ασθένειες.

Ο μύθος των light γαλακτομικών ότι είναι (και καλά!) πιο υγιεινά από τα full fat, έχει πλέον καταπέσει! Το άρθρο αυτό επισημαίνει επίσης την διατροφική αξία των γαλακτοκομικών προϊόντων που είναι αποτέλεσμα ζύμωσης.

Βέβαια, αυτά τα έχουμε γράψει με την ερευνητικά μας ομάδα από το …2018! “Dairy Fats and Cardiovascular Disease: Do We Really Need to Be Concerned?” https://www.mdpi.com/2304-8158/7/3/29

Αυτό το άρθρο μας έχει συμπεριληφθεί ακόμα και σε ρώσικες σελίδες στο Wikipedia! https://ru.wikipedia.org/?curid=77579

Ναι μεν τα έχουμε πει πριν από …6 χρόνια, αλλά δεν είναι κακό να μας τα θυμίζουν και άλλοι συγγραφείς ανά την υφήλιο.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο