Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλακτοκoμικά προϊόντα και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓαλακτοκoμικά προϊόντα και καρδιαγγειακά νοσήματα
spot_img

Πως μπορούμε να μειώσουμε το καρδιαγγειακό ρίσκο καταναλώνοντας γαλακτοκομικά.

Στις 21 Μάρτη δημοσιεύτηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο ανασκόπησης στην επιστημονική επιθεώρηση “Nutrition Research” με τίτλο “Whole-Milk Dairy Foods and Cardiometabolic Health: Dairy Fat and Beyond $” (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0271531724000423).

Το εν λόγω άρθρο ασχολείται με το πώς μπορούμε να μειώσουμε το καρδιαγγειακό ρίσκο καταναλώνοντας γαλακτοκομικά, δηλαδή πώς τα γαλακτομικά προϊόντα μάς προστατεύουν από καρδιαγγειακές ασθένειες.

Ο μύθος των light γαλακτομικών ότι είναι (και καλά!) πιο υγιεινά από τα full fat, έχει πλέον καταπέσει! Το άρθρο αυτό επισημαίνει επίσης την διατροφική αξία των γαλακτοκομικών προϊόντων που είναι αποτέλεσμα ζύμωσης.

Βέβαια, αυτά τα έχουμε γράψει με την ερευνητικά μας ομάδα από το …2018! “Dairy Fats and Cardiovascular Disease: Do We Really Need to Be Concerned?” https://www.mdpi.com/2304-8158/7/3/29

Αυτό το άρθρο μας έχει συμπεριληφθεί ακόμα και σε ρώσικες σελίδες στο Wikipedia! https://ru.wikipedia.org/?curid=77579

Ναι μεν τα έχουμε πει πριν από …6 χρόνια, αλλά δεν είναι κακό να μας τα θυμίζουν και άλλοι συγγραφείς ανά την υφήλιο.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα