Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Για τα Πανεπιστήμιά μας: Για να φτιάξουμε ομελέτα, πρέπει να σπάσουμε αυγά…

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓια τα Πανεπιστήμιά μας: Για να φτιάξουμε ομελέτα, πρέπει να σπάσουμε αυγά...
spot_img

Η αθλιότητα των κτιρίων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο του στην Καθημερινή, ο συνάδελφος κ. Χατζής γράφει σχετικά με τα άθλια πανεπιστημιακά μας κτίρια.

Έχοντας εργαστεί σε ΑΕΙ σε τρεις διαφορετικές χώρες, έχω και εγώ μείνει με την απορία…γιατί τα ΑΕΙ στην Ελλάδα έχουν βρώμικους τοίχους και αφίσες παντού ενώ τα ΑΕΙ του εξωτερικού δεν πάσχουν από αυτές τις κτιριακές παθογένειες;

Τα παιδιά μας, οι φοιτητές μας αξίζουν κάτι καλύτερο. Χώρους πιο ανθρώπινους, πιο ευπρεπείς, πιο καθαρούς.

Έχουμε εξαιρετικούς Πανεπιστημιακούς δασκάλους και πολύ αξιόλογα μυαλά (τους φοιτητές μας) αλλά καλούνται να εργαστούν σε άθλια κτίρια.

Γιατί δεν κάνουμε κάτι για αυτό; Οι συνελεύσεις μελών ΔΕΠ και οι πρυτανικές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν κάτι για αυτό. Και για να φτιάξουμε ομελέτα, πρέπει να σπάσουμε αυγά. Σε αυτόν τον τομέα, κάποιοι θα πρέπει να πάνε αντίθετα με την παρούσα νοοτροπία. Υπάρχει κανείς;

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα