Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
24.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί πρέπει να δούμε σοβαρά τη δημιουργία λειτουργικών τροφίμων με προσθήκη βιταμίνης D

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓιατί πρέπει να δούμε σοβαρά τη δημιουργία λειτουργικών τροφίμων με προσθήκη βιταμίνης D
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Ισραηλινοί ερευνητές ανακοίνωσαν πριν από λίγες μέρες ότι η βιταμίνη D μπορεί να μας προστατέψει από τον ιό Covid-19. Eρευνητές από το Πανεπιστήμιο του Bar Ilan και το Galilee Medical Center ανακοίνωσαν ότι η βιταμίνη D μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του ιού και επίσης μπορούν να προβλέψουν σε τι βαθμό οι άνθρωποι θα νοσήσουν ελέγχοντας μόνο την ηλικία τους και τα επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα τους.

Η μελέτη αυτή διεξήχθη στα δύο πρώτα κύματα του ιού στο Ισραήλ και δείχνει με τον πλέον εμπεριστατωμένο τρόπο πώς η λιποδιαλυτή βιταμίνη D μπορεί να μας προστατέψει, συμπληρωματικά με τα εμβόλια, από το να νοσήσουμε βαριά από τον κωρονοϊό.

Συνεπώς, σε επίπεδο παραγωγής, θα ήταν χρήσιμο να δούμε αν στα τρόφιμα που παράγουμε μπορούμε να προσθέσουμε αυτήν την βιταμίνη (π.χ. βούτυρα και μαργαρίνες). Και ως καταναλωτές, ας ελέγξουμε τα επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα μας και αν είναι χαμηλά, ας εμπλουτίσουμε την διατροφή μας με τρόφιμα που περιέχουν αυτή την βιταμίνη.

Πιο πολλά για την βιταμίνη D και τον Covid-19, μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.

Παγκόσμιος Πανικός για τα τρόφιμα με λογότυπο τον “βάτραχο”

Οι επίσημες αρχές πολλών χωρών αναγκάστηκαν να εκδώσουν ανακοινώσεις σχετικά με το λογότυπο βατράχου στα τρόφιμα.

Πίτσα: Πώς να αποτρέψετε την τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα

Επιστημονική μελέτη για τον καταλληλότερο χρόνο ψησίματος και θερμοκρασίας, ώστε να θανατωθούν τα βακτήρια σαλμονέλας, εάν υπάρχουν στα υλικά παρασκευής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα