Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γράμμα από την… Σκιάθο

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΓράμμα από την... Σκιάθο
spot_img

Για την τοπική και εξαιρετικά απολαυστική μπύρα Repi.

To σημερινό μας κείμενο είναι για την Σκιάθο και την τοπική μπύρα Repi και οι φωτογραφίες είναι από την ανταποκρίτριά μας στην Ελλάδα, Λίτσα Καπετάνου.

Σκιάθος: Το όνομα της Σκιάθου, φημολογείται ότι προέρχεται από τις λέξεις «σκιά» και «Άθως», καθώς το νησί βρίσκεται γεωγραφικά -και μεταφορικά- στην σκιά του Αγίου Όρους.

Είναι από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας και η ονομαστή της παραλία «Κουκουναριές» είναι για πολλούς η πιο όμορφη παραλία της Μεσογείου.

Ανατολικά της Σκιάθου και σε κοντινή απόσταση, βρίσκεται ένα νησάκι το πανέμορφο νησάκι Ρέπη γνωστό ως “Ο Φάρος του Ρέπη” ο οποίος κατασκευάστηκε το 1914 και διασώζεται μέχρι σήμερα. Από αυτό το νησάκι πήρε το όνομά της η τοπική μπύρα Repi.

Στην ετικέτα του μπουκαλιού υπάρχει η εικόνα ενός φάρου και τα στοιχεία: REPI Skiathos Golden Ale, Eλληνικό προϊόν.

Απαστερίωτη Φιλτραρισμένη Μπύρα. Συστατικά: Νερό, Βύνες κριθαριού, Λυκίσκος, Μαγιά.

Παράγεται στο Βόλο στη Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας.

Η μπύρα “Repi” δημιουργήθηκε από τον Απόστολο και το Γιώργο στη Σκιάθο με εκλεκτά υλικά ζυθοποίησης και αρώματα από τοπικά υλικά, όπως κρίταμα και κουκουνάρι, εκ των οποίων παράγεται η Golden Ale με άρωμα και φρεσκάδα Σκιάθου.

Και η κριτική της ανταποκρίτριάς μας Λίτσας για την Repi: “Είναι εξαιρετική μπύρα ειδικά όταν… την απολαμβάνεις στη Σκιάθο με θέα το παλιό λιμάνι της Χώρας του νησιού!”.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα