Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση και οι χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ ατμοσφαιρική ρύπανση και οι χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης
spot_img

Μελέτη για τη συσχέτιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του Διαβήτη τύπου 2.

Σε μια πολύ σημαντική ερευνητική δουλειά [που μπορείτε να διαβάσετε εδώ], έγινε συσχέτιση μεταξύ των σωματιδίων PM2,5 (δλδ μικροσκοπικά σωματίδια, 40 φορές πιο λεπτά από μια ανθρώπινη τρίχα μαλλιών) με τον διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές μελέτησαν 12.000 ανθρώπους που ζουν στο Δελχί και το Τσενάι για 7 χρόνια (2010-2017).

Τα επίπεδα των PM2,5 στο Δελχί είναι κατά μέσο όρο 82-100 μg/m3  και στο Τσενάι είναι 30-40μg/m3. Τα όρια για τον ΠΟΥ είναι 5 μg/m3   ενώ η Ινδία έχει ορίσει ως όριο τα 40 μg/m3 .

Είναι μια εξαιρετική μελέτη που συσχετίζει άμεσα την ατμοσφαιρική ρύπανση με χρόνιες ασθένειες.

Μήπως θα πρέπει να μας ενεργοποιήσει; Ειδικά στις περιοχές της Ελλάδας με πολλά καυσαέρια (από αυτοκίνητα, τζάκια και βιομηχανία);

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
 .

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο