Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024
28 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η διατροφική αξία του ταπεινού σκόρδου

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ διατροφική αξία του ταπεινού σκόρδου
spot_img

Πάνω από 150.000 αναφορές στο Google Scholar για την θρεπτική αξία του σκόρδου.

Στο χωριό Νέα Βύσσα ο σπόρος σκόρδου, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες βρήκε κυριολεκτικά πρόσφορο έδαφος και η καλλιέργεια έγινε σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Σήμερα, έρευνες κατατάσσουν το σκόρδο της Νέας Βύσσας το κορυφαίο σε ποιότητα στον κόσμο, πάνω από ισπανικές, κινεζικές και αιγυπτιακές αντίστοιχες παραγωγές.

Το 70-80% της εγχώριας κατανάλωσης σκόρδου προέρχεται από το συγκεκριμένο χωριό, όπου υπάρχουν 1.500 – 2.000 καλλιεργήσιμα στρέμματα. 

https://giorgoskatsadonis.blogspot.com/2024/06/1500-2000.html

Η διατροφική αξία του σκόρδου είναι πολύ υψηλή!

Κάνοντας μια έρευνα στο Google Scholar με keywords “nutritional value of garlic”, βρίσκουμε πάνω 150.000 αναφορές!

Μήπως έφτασε η στιγμή να δούμε το θέμα των διατροφικών ισχυρισμών (health claims) για το ταπεινό σκόρδο;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι φονικές πίτσες: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της Nestle France για τον θάνατο δύο παιδιών

Η γαλλική θυγατρική εταιρεία της Nestle κατηγορείται σε μια υπόθεση με μολυσμένες πίτσες που οδήγησαν στον θάνατο δύο παιδιών, και σε σοβαρές ασθένειες άλλους 57 ανθρώπους.

Εμφιαλωμένο νερό: Οι κίνδυνοι από την έκθεση στον ήλιο – Νέα επιστημονική μελέτη

Ηλιακό φως και πλαστικό: Ο επικίνδυνος συνδυασμός για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού.

Μία “απαράδεκτη απορία”: Ενιαίος ή Σχεδόν Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων; Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Βιολόγος – Μικροβιολόγος τροφίμων και εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης σε άρθρο του στο cibum επιβεβαιώνει πως η πολιτεία δεν έχει (δυστυχώς) κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι τραγικές σε διάφορα επίπεδα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα