Πάνω από 150.000 αναφορές στο Google Scholar για την θρεπτική αξία του σκόρδου.
Στο χωριό Νέα Βύσσα ο σπόρος σκόρδου, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες βρήκε κυριολεκτικά πρόσφορο έδαφος και η καλλιέργεια έγινε σήμα κατατεθέν της περιοχής.
Σήμερα, έρευνες κατατάσσουν το σκόρδο της Νέας Βύσσας το κορυφαίο σε ποιότητα στον κόσμο, πάνω από ισπανικές, κινεζικές και αιγυπτιακές αντίστοιχες παραγωγές.
Το 70-80% της εγχώριας κατανάλωσης σκόρδου προέρχεται από το συγκεκριμένο χωριό, όπου υπάρχουν 1.500 – 2.000 καλλιεργήσιμα στρέμματα.
https://giorgoskatsadonis.blogspot.com/2024/06/1500-2000.html
Η διατροφική αξία του σκόρδου είναι πολύ υψηλή!
Κάνοντας μια έρευνα στο Google Scholar με keywords “nutritional value of garlic”, βρίσκουμε πάνω 150.000 αναφορές!
Μήπως έφτασε η στιγμή να δούμε το θέμα των διατροφικών ισχυρισμών (health claims) για το ταπεινό σκόρδο;
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet