Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ευκαιρία της Βιομηχανίας για τoν σχεδιασμό και την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ Ευκαιρία της Βιομηχανίας για τoν σχεδιασμό και την παραγωγή λειτουργικών τροφίμων
spot_img

Το παρελθόν των λειτουργικών τροφίμων με το βλέμμα στο μέλλον τους.

Σε 10 μέρες (την άλλη Πέμπτη) θα γίνει το πρώτο σεμινάριο – workshop που διοργανώνει το cibum σχετικά με τα λειτουργικά τρόφιμα

Για να κατανοήσουμε πώς θα πρέπει να κινηθούμε για να δημιουργήσουμε νέα λειτουργικά τρόφιμα θα πρέπει να δούμε ποιες μελέτες έχουν γίνει που έχουν συσχετίσει την μακροζωία με την διατροφή. Θα μιλήσουμε, λοιπόν, για την μελέτη των 7 χωρών και τις μπλε ζώνες του πλανήτη. Αυτές οι μελέτες έδειξαν μια ξεκάθαρη σχέση της διατροφής και του τρόπου ζωής με την ανθρώπινη υγεία.

Ξεκινώντας από μια σύντομη ιστορική διαδρομή, θα αναλύσουμε τι είναι λειτουργικά τρόφιμα και ποιες μελέτες θα πρέπει να σχεδιάσουμε ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ισχυρισμό υγείας (health claim).

Θα δούμε επίσης την ιστορία του Fruitflow, του πρώτου τροφίμου που πήρε ισχυρισμό υγείας σχετικά με τα καρδιαγγειακά νοσήματα από την EFSA.

Και θα σχεδιάσουμε μαζί νέα λειτουργικά τρόφιμα σε σχέση με τις πρώτες ύλες της εταιρείας σας.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα