Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η μεγάλη “πληγή” των Ελληνικών ΠΟΠ προϊόντων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ μεγάλη "πληγή" των Ελληνικών ΠΟΠ προϊόντων
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Την προηγούμενη εβδομάδα, δύο πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις σχετικά με τα ΠΟΠ, δημοσιεύθηκαν στο cibum.gr.

H πρώτη μιλούσε για ένα νέο ΠΟΠ ελαιόλαδο από την Κροατία

και η δεύτερη μιλούσε για το ΠΟΠ βόειο κρέας Ramo Grande από την Πορτογαλία.

ΕΕ: ΠΟΠ το βόειο κρέας Ramo Grande από την Πορτογαλία – Cibum

Οι ειδήσεις αυτές μου έφεραν στο μυαλό το πόσα ΠΟΠ τυριά έχουμε εμείς στην Ελλάδα και πόσα οι Ιταλοί. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι!

23 ΠΟΠ τυριά εμείς

Τυριά (minagric.gr)

ενώ στην Ιταλία υπάρχουν 50 ΠΟΠ τυριά!

List of Italian PDO cheeses – Wikipedia

Κάτι κάνουμε λάθος! Και αυτό που δεν κάνουμε σωστά είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική προώθηση των Ελληνικών τροφίμων στο εξωτερικό! Και είμαστε αυτόχειρες θα έλεγα μιας και τα Ελληνικά τρόφιμα έχουν εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και σημαντικές λειτουργικές ιδιότητες.

Θα πρέπει λοιπόν να δουλέψουμε όλοι μαζί με την Πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία ώστε να πάρουν τον χαρακτηρισμό ΠΟΠ και άλλα Ελληνικά τρόφιμα. Μιας και η ταμπελίτσα (tag) «ΠΟΠ» μπορεί να ανοίξει νέες αγορές.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα