Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η νέα γενιά των Gastarbeiter

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ νέα γενιά των Gastarbeiter
spot_img

Γιατί δεν είμαστε χρυσόψαρα…

Πριν από λίγες μέρες, έγραψα για το brain drain που συνεχίζεται αμείωτο. Ένας καλός συνάδελφος σχολίασε στο LinkedIn με τις παρακάτω λέξεις το κείμενο μου και τον ευχαριστώ από καρδιάς.

- Advertisement -

Γράφει ο Παναγιώτης: «Μιας και γίνεται αναφορά στο ΣΕΒ και στα στατιστικά στοιχεία για το brain drain να θυμίσω ότι ο ΣΕΒ υποστήριξε -για να μην γράψω επεδίωξε- την κατάργηση των ΣΣΕ (συλλογικών συμβάσεων εργασίας) και την κατάργηση της επεκτασιμότητας τους, δημιουργώντας μια εργασιακή ζούγκλα, όπου πτυχιούχοι επιστήμονες κλήθηκαν να παρέχουν εργασία με 500€ μισθό. Αυτό ισχύει έως και σήμερα στα 700€.
Αυτό δεν αναφέρεται στο άρθρο. Ο ΣΕΒ που γράφει για ενέργειες επαναπατρισμού αρνείται έως σήμερα την επαναφορά βασικών δικαιωμάτων εργασίας. Πρακτικά δεν υπογράφει ομοιεπαγγελματικές συμβάσεις.
Είναι κατά τη γνώμη μου αδύνατον να μιλάμε για το brain drain και να μην ασκούμε κριτική σε πολιτικές και σε αυτούς που υποστήριξαν και δημιούργησαν το πρόβλημα και τώρα έρχονται ως φωστήρες να μας προτείνουν λύσεις.
Αυτό είναι brain washing. Δεν είμαστε χρυσόψαρα. Θυμόμαστε.
Δημιουργήσαμε μια νέα γενιά Gastarbeiter και αυτοί που ευθύνονται προτείνουν λύσεις με ποστεράκια για ενέργειες επαναπατρισμού. Έλεος πια».

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα