ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ νέα γενιά των Gastarbeiter

Η νέα γενιά των Gastarbeiter

2 λεπτά ανάγνωσης

Γιατί δεν είμαστε χρυσόψαρα…

Πριν από λίγες μέρες, έγραψα για το brain drain που συνεχίζεται αμείωτο. Ένας καλός συνάδελφος σχολίασε στο LinkedIn με τις παρακάτω λέξεις το κείμενο μου και τον ευχαριστώ από καρδιάς.

- Advertisement -

Γράφει ο Παναγιώτης: «Μιας και γίνεται αναφορά στο ΣΕΒ και στα στατιστικά στοιχεία για το brain drain να θυμίσω ότι ο ΣΕΒ υποστήριξε -για να μην γράψω επεδίωξε- την κατάργηση των ΣΣΕ (συλλογικών συμβάσεων εργασίας) και την κατάργηση της επεκτασιμότητας τους, δημιουργώντας μια εργασιακή ζούγκλα, όπου πτυχιούχοι επιστήμονες κλήθηκαν να παρέχουν εργασία με 500€ μισθό. Αυτό ισχύει έως και σήμερα στα 700€.
Αυτό δεν αναφέρεται στο άρθρο. Ο ΣΕΒ που γράφει για ενέργειες επαναπατρισμού αρνείται έως σήμερα την επαναφορά βασικών δικαιωμάτων εργασίας. Πρακτικά δεν υπογράφει ομοιεπαγγελματικές συμβάσεις.
Είναι κατά τη γνώμη μου αδύνατον να μιλάμε για το brain drain και να μην ασκούμε κριτική σε πολιτικές και σε αυτούς που υποστήριξαν και δημιούργησαν το πρόβλημα και τώρα έρχονται ως φωστήρες να μας προτείνουν λύσεις.
Αυτό είναι brain washing. Δεν είμαστε χρυσόψαρα. Θυμόμαστε.
Δημιουργήσαμε μια νέα γενιά Gastarbeiter και αυτοί που ευθύνονται προτείνουν λύσεις με ποστεράκια για ενέργειες επαναπατρισμού. Έλεος πια».

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

- Advertisement -

Twitter: @yanzabet

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η άγνωστη επιδημία εντεροϊού στη Λέσβο: Η μεγαλύτερη συρροή άσηπτης μηνιγγίτιδας των τελευταίων ετών

Ο ΕΟΔΥ ταυτοποίησε τον Echovirus 30, όμως η επιδημιολογική διερεύνηση δεν εντόπισε την πηγή μετάδοσης.

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για ρύζι με ορυκτέλαια έως και +19.978% πάνω από το όριο – Η Ελλάδα στις 30 χώρες διανομής, 54 follow-ups (φωτο)

Ευρωπαϊκή ειδοποίηση RASFF για ρύζι με MOSH και MOAH: Νέα επικαιροποίηση με περισσότερες χώρες, ανακλήσεις και εργαστηριακά ευρήματα.