Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ώρα του κλάδου Τροφίμων να “σηκώσει τα μανίκια”

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ ώρα του κλάδου Τροφίμων να "σηκώσει τα μανίκια"
spot_img

“Μια μέρα που δεν είχα λεφτά έφαγα σκυλοτροφή με γάλα…”

“Μια μέρα που δεν είχα λεφτά έφαγα σκυλοτροφή με γάλα”. Θα μπορούσε κανείς να συμπυκνώσει και τις 82 σελίδες της έκθεσης για τη φτώχεια και τις 4 ώρες της παρουσίασής της στη φράση αυτής της γυναίκας. Είναι μια από τους ωφελούμενους της Τηλεφωνικής Γραμμής για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία, μια από τους πολλούς ανθρώπους που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, που παρουσίασε την τέταρτη ετήσια αναφορά του. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για την παιδική φτώχεια, αφού σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά ζει σε νοικοκυριό με κίνδυνο φτώχειας.

Έτσι ξεκινούσε ένα πρόσφατο άρθρο της ΕΦΣΥΝ για την φτώχεια σήμερα στην Ελλάδα…

Εμείς, οι πιο εύποροι πολίτες, τι κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας;

Μιλάμε για 3.092.300 συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό!

Μήπως ήρθε η ώρα οι ηγέτιδες εταιρείες στον τομέα των τροφίμων να δείξουν την απαραίτητη κοινωνική ευθύνη και να πρωταγωνιστήσουν σε οργανωμένα προγράμματα ουσιώδους βοήθειας αυτών των συμπολιτών μας;

Αν όχι εμείς, ποιοι;

Αν όχι τώρα, πότε;

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα