Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η τοξικότητα της γλυφοσάτης

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ τοξικότητα της γλυφοσάτης
spot_img

Και τα μεγάλα συμφέροντα.

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Environmental Toxicology and Pharmacology, οι ερευνητές από την Βραζιλία, το Βέλγιο και την Ιαπωνία, μελέτησαν την επίδραση της γλυφοσάτης (που είναι το κύριο συστατικό στο ζιζανιοκτόνο round up) στην υγεία του συκωτιού σε ποντίκια που τρέφονταν με την λεγόμενη «δυτικού τύπου» δίαιτα. Όταν στα ποντίκια δόθηκαν 50 mg γλυφοσάτης, η γλυφοσάτη προκάλεσε 212 γονίδια να υπερεκφραστούν και 731 γονίδια να υποεκφραστούν. Τα γονίδια που υπερεκφράστηκαν σχετίζονταν με το οξειδωτικό στρες και την φλεγμονή.

‘Αλλη μια μελέτη που δείχνει ότι η EFSA θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να απαγορευθεί το round up.

Αλλά τα συμφέροντα είναι πολλά όπως έγραφα εδώ

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο