Γιατί… εννιά στους δέκα τρελαίνονται για σοκολάτα. Ο δέκατος απλώς λέει ψέματα!
Σε ένα πρόσφατο άρθρο συστηματικής ανασκόπησης που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, με τίτλο Effect of Cocoa Beverage and Dark Chocolate Consumption on Blood Pressure in Those with Normal and Elevated Blood Pressure: A Systematic Review and Meta-Analysis oι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση συστηματικής κατανάλωσης κακάο στη συστολική και διασταλτική πίεση και βρήκαν ότι το κακάο όταν καταναλώνεται για πάνω από 2 εβδομάδες μειώνει σημαντικά τόσο την συστολική όσο και την διασταλτική πίεση.
Όταν η ημερήσια δόση σε φλαβανόλες ήταν > 900 mg ή η πρόσληψη επικατεχίνης > 100mg, οι μειώσεις ήταν μεγαλύτερες.
Αυτή η μελέτη είναι χρήσιμη να λαμβάνεται υπόψη από ένα πλήθος εταιρειών τροφίμων.
Για παράδειγμα, σε ένα άρθρο μας σχετικά με το γλύκισμα που προσφέρουν αεροπορικές εταιρείες, προτείναμε να παρέχεται κάτι πιο Ελληνικό. Γιατί όχι, λοιπόν, παστέλι με επίστρωση μαύρης σοκολάτας, όπως πρότεινε μια συνάδελφος στην σελίδα μου στο LinkedIn;
Email: ioannis.zabetakis@ul.ie
Twitter: @yanzabet