Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καλό το παστελάκι… αλλά με επίστρωση σοκολάτας ακόμα καλύτερο!

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΚαλό το παστελάκι... αλλά με επίστρωση σοκολάτας ακόμα καλύτερο!
spot_img

Γιατί… εννιά στους δέκα τρελαίνονται για σοκολάτα. Ο δέκατος απλώς λέει ψέματα!

Σε ένα πρόσφατο άρθρο συστηματικής ανασκόπησης που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, με τίτλο Effect of Cocoa Beverage and Dark Chocolate Consumption on Blood Pressure in Those with Normal and Elevated Blood Pressure: A Systematic Review and Meta-Analysis oι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση συστηματικής κατανάλωσης κακάο στη συστολική και διασταλτική πίεση και βρήκαν ότι το κακάο όταν καταναλώνεται για πάνω από 2 εβδομάδες μειώνει σημαντικά τόσο την συστολική όσο και την διασταλτική πίεση.

Όταν η ημερήσια δόση σε φλαβανόλες ήταν > 900 mg ή η πρόσληψη επικατεχίνης > 100mg, οι μειώσεις ήταν μεγαλύτερες.
Αυτή η μελέτη είναι χρήσιμη να λαμβάνεται υπόψη από ένα πλήθος εταιρειών τροφίμων.
Για παράδειγμα, σε ένα άρθρο μας σχετικά με το γλύκισμα που προσφέρουν αεροπορικές εταιρείες, προτείναμε να παρέχεται κάτι πιο Ελληνικό. Γιατί όχι, λοιπόν, παστέλι με επίστρωση μαύρης σοκολάτας, όπως πρότεινε μια συνάδελφος στην σελίδα μου στο LinkedIn;

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο