Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κρασί χωρίς αλκοόλ: Έρευνα για τις αντιθρομβωτικές του ιδιότητες

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΚρασί χωρίς αλκοόλ: Έρευνα για τις αντιθρομβωτικές του ιδιότητες
spot_img

Ευκαιρία marketing για εταιρείες παραγωγής οίνου και ζύθου χωρίς αλκοόλ

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Κάνοντας ανασκόπηση, σε δύο ενδιαφερόντα άρθρα σχετικά με τις καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες του κρασιού με ή χωρίς αιθανόλη, είναι ενδιαφέρον ότι το κρασί κάνει καλό όχι επειδή περιέχει αιθανόλη (αλκοόλ) αλλά επειδή περιέχει πλήθος μικροσυστατικών (δηλαδή συστατικών σε μικρές συγκεντρώσεις) που αναστέλλουν την φλεγμονή.

Στο εργαστήριο μας στο Πανεπιστήμιο του Λίμερικ, έχουμε αρχίσει να μελετάμε μια σειρά από οίνους και ζύθους με ή χωρίς αιθανόλη σε σχέση με τις αντιθρομβωτικές τους ιδιότητες.

Αυτή μας η έρευνα θα δώσει ισχυρά δεδομένα για τις εταιρείες παραγωγής οίνου και ζύθου χωρίς αλκοόλ. Αν θέλετε να μελετήσουμε και τους δικούς σας οίνους και ζύθους χωρίς αλκοόλ, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email Ioannis.zabetakis@ul.ie

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα