Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lesvos Food Fest

spot_img

H αναζήτηση της εξωστρέφειας

Το Lesvos Food Fest και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ξανα-έστρωσαν το Λεσβιακό τραπέζι από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου 2022 παρέα με παλιούς και νέους εταίρους σε 8 περιοχές της Λέσβου. Οι θεματικές κάλυψαν φέτος τις 8 περιοχές που συνθέτουν το μενού του Lesvos Food Fest 2022 προβάλλοντας την ελιά, τα θαλασσινά, το ούζο, το βράσμα που είναι συνυφασμένα με την παράδοση και τις καθημερινές συνήθειες του τόπου. Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή μας διάθεση καθώς μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι.

- Advertisement -

To LESVOS FOOD FEST μέσα από δυναμικές δράσεις του είχε στόχο:

  • στην προβολή των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών τους
  • στην ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και την αναζήτησή της μέσα από νέες γαστρονομικές τάσεις
  • στην δημιουργία γαστριμαργικών εμπειριών για τον επισκέπτη
  • στην δικτύωση των επαγγελματιών εστίασης και των τοπικών παραγωγών
  • στην εκπαίδευση και επιμόρφωση από επιστήμονες και ειδικούς, σε θέματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος

Το Lesvos Food Fest αναδεικνύει τη γη, το τοπίο, τους ανθρώπους, την ατμόσφαιρα που συνθέτουν την ταυτότητα της Λεσβιακής γαστρονομίας και μας ταξιδεύει στη Λέσβο… στο Αιγαίο.

Η γνώμη μας: τέτοιες προσπάθειες δεν αρκεί να γίνονται μόνο στον τόπο που παράγει αυτά τα τρόφιμα αλλά και σε εκθέσεις τουρισμού και γαστρονομίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να αποκτήσουμε εξωστρέφεια και να αναζητήσουμε διεθνή φόρα και διεθνή ακροατήρια. Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε τουρισμό υψηλών προδιαγραφών…

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μέλια με επικίνδυνο για τον άνθρωπο φυτοφάρμακο – Αναλύσεις 48 δειγμάτων μελιού

Τα νευροτοξικά φυτοφάρμακα στο πολωνικό μέλι υπερβαίνουν τα όρια ασφαλείας - Έκθεση της Greenpeace

Ξυράφια μέσα σε βούτυρο – Όταν η “κακία” μολύνει τις συσκευασίες τροφίμων

Ξυράφια, βελόνες και βατράχια: Οι πιο σοκαριστικές υποθέσεις δολιοφθοράς τροφίμων

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα