Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lesvos Food Fest

spot_img

H αναζήτηση της εξωστρέφειας

Το Lesvos Food Fest και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ξανα-έστρωσαν το Λεσβιακό τραπέζι από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου 2022 παρέα με παλιούς και νέους εταίρους σε 8 περιοχές της Λέσβου. Οι θεματικές κάλυψαν φέτος τις 8 περιοχές που συνθέτουν το μενού του Lesvos Food Fest 2022 προβάλλοντας την ελιά, τα θαλασσινά, το ούζο, το βράσμα που είναι συνυφασμένα με την παράδοση και τις καθημερινές συνήθειες του τόπου. Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή μας διάθεση καθώς μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι.

To LESVOS FOOD FEST μέσα από δυναμικές δράσεις του είχε στόχο:

  • στην προβολή των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών τους
  • στην ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και την αναζήτησή της μέσα από νέες γαστρονομικές τάσεις
  • στην δημιουργία γαστριμαργικών εμπειριών για τον επισκέπτη
  • στην δικτύωση των επαγγελματιών εστίασης και των τοπικών παραγωγών
  • στην εκπαίδευση και επιμόρφωση από επιστήμονες και ειδικούς, σε θέματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος

Το Lesvos Food Fest αναδεικνύει τη γη, το τοπίο, τους ανθρώπους, την ατμόσφαιρα που συνθέτουν την ταυτότητα της Λεσβιακής γαστρονομίας και μας ταξιδεύει στη Λέσβο… στο Αιγαίο.

Η γνώμη μας: τέτοιες προσπάθειες δεν αρκεί να γίνονται μόνο στον τόπο που παράγει αυτά τα τρόφιμα αλλά και σε εκθέσεις τουρισμού και γαστρονομίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πρέπει να αποκτήσουμε εξωστρέφεια και να αναζητήσουμε διεθνή φόρα και διεθνή ακροατήρια. Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε τουρισμό υψηλών προδιαγραφών…

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο