Συμβολή στην βιωσιμότητα της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων.
Στις 27 Μάρτη, στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, συνάδελφοι από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας δημοσίευσαν ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο ανασκόπησης με τίτλο
Exploiting Agri-Food Waste as Feed for Tenebrio molitor Larvae Rearing: A Review (https://www.mdpi.com/2304-8158/13/7/1027).
Το άρθρο αυτό παρουσιάζει όλες τις σχετικές μελέτες αξιοποίησης παραπροϊόντων της διατροφικής αλυσίδας για την παραγωγή νυμφών του σκώληκα Tenebrio molitor.
Αν δούμε το άρθρο αυτό από μια οικολογική σκοπιά, τότε θα δούμε ότι το ζητούμενο σήμερα για τους επιστήμονες τροφίμων είναι πώς θα αξιοποιήσουμε παραπροϊόντα ως τροφή άλλων οργανισμών. Έτσι, οι διαδικασίες παραγωγής τροφίμων θα γίνουν πιο περιβαλλοντικά βιώσιμες.
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet