Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μια εξαιρετική ερευνητική προσπάθεια από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΜια εξαιρετική ερευνητική προσπάθεια από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας
spot_img

Συμβολή στην βιωσιμότητα της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων.

Στις 27 Μάρτη, στην επιστημονική επιθεώρηση Foods, συνάδελφοι από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας δημοσίευσαν ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο ανασκόπησης με τίτλο

Exploiting Agri-Food Waste as Feed for Tenebrio molitor Larvae Rearing: A Review (https://www.mdpi.com/2304-8158/13/7/1027).

Το άρθρο αυτό παρουσιάζει όλες τις σχετικές μελέτες αξιοποίησης παραπροϊόντων της διατροφικής αλυσίδας για την παραγωγή νυμφών του σκώληκα Tenebrio molitor.

Αν δούμε το άρθρο αυτό από μια οικολογική σκοπιά, τότε θα δούμε ότι το ζητούμενο σήμερα για τους επιστήμονες τροφίμων είναι πώς θα αξιοποιήσουμε παραπροϊόντα ως τροφή άλλων οργανισμών. Έτσι, οι διαδικασίες παραγωγής τροφίμων θα γίνουν πιο περιβαλλοντικά βιώσιμες.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα