Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, 2024
8.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μούφα τα PUFA (πολυακόρεστα λιπαρά οξέα)

ΑρχικήΕπιστήμηΜούφα τα PUFA (πολυακόρεστα λιπαρά οξέα)
spot_img

Ωμέγα-3 τέλος!

Καλημέρα και καλό μήνα!  Ο μήνας του ΟΧΙ, του πραγματικού ΟΧΙ, όχι σαν εκείνο το ΟΧΙ του Ιούλη του 2015 που ο Τσίπρας το έκανε ΝΑΙ…

Την περασμένη εβδομάδα, ασχοληθήκαμε με την Θεσσαλία και την Εύβοια.

Αυτήν την εβδομάδα, θα ασχοληθούμε με ερευνητικά θέματα αιχμής και… τυριά.

Πριν από λίγες μέρες, με την ερευνητική μου ομάδα, δημοσιεύσαμε ένα άρθρο ανασκόπησης των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και αν τα ωμέγα-3 μειώνουν την πιθανότητα δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας. Αυτό που βρήκαμε είναι ότι τα ωμέγα-3 είναι… μούφα! Δηλαδή μούφα τα PUFA (PUFA: polyunsaturated fatty acids). Άρα, οι εταιρείες παραγωγής ωμέγα-3 συμπληρωμάτων διατροφής… θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά την βιβλιογραφία (και υπάρχουν εκατοντάδες άρθρων που αποδεικνύουν ότι τα ωμέγα-3 ΔΕΝ μειώνουν το καρδιαγγειακό ρίσκο) και να αλλάξουν ρότα.

Στο… μεσοδιάστημα, εμείς συνεχίζουμε την έρευνά μας πάνω στα πολικά λιποειδή.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.
 .

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

210 ανακλήσεις σαμπουάν, αφρόλουτρων και καλλυντικών τον Δεκέμβριο – Περιέχουν επικίνδυνα χημικά

Δείτε τη λίστα με τα καλλυντικά και είδη προσωπικής υγιεινής που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Προσοχή: Πωλείται στην Ελλάδα επικίνδυνο τσάι με καρκινογόνα μηχανέλαια (φωτο)

Πράσινο τσάι με αρωματικούς υδρογονάνθρακες ορυκτελαίων, πωλείται στην Ελλάδα και σε άλλες 17 χώρες.

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο