ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟ μύθος της χοληστερόλης

Ο μύθος της χοληστερόλης

2 λεπτά ανάγνωσης

Ο μύθος των στατινών έχει αρχίσει να γκρεμίζεται…

Πριν από λίγες μέρες στις 28 Μάη, , δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Heart Rhythm ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο

- Advertisement -

Lower cholesterol levels are associated with an increased risk of atrial fibrillation. (https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1547527124026572)

Το εν λόγω άρθρο μελετά την συσχέτιση της χοληστερόλης με το ρίσκο εκδήλωσης κολπικής μαρμαρυγής. Και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενδιαφέροντα. Ανεξάρτητα από τους άλλους παράγοντες ρίσκου για καρδιαγγειακά νοσήματα, χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης προκαλούν αύξηση στον κίνδυνο εκδήλωσης μαρμαρυγής! Είναι εντυπωσιακό πλέον ότι ο μύθος της χαμηλής χοληστερόλης ότι μειώνει (και καλά!) το ρίσκο για διάφορες ασθένειες, καταρρίπτεται κάθε μέρα που περνά.

- Advertisement -

Ο μύθος των στατινών έχει αρχίσει να γκρεμίζεται…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.