Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όχι άλλο κάρβουνο… (Part 2)

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΌχι άλλο κάρβουνο... (Part 2)
spot_img

Θέλουν να μας τρελάνουν…. Αλλά δεν πρόκειται!

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Θα μας τρελάνουν! Η βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής μεγαλώνει με γοργούς ρυθμούς αν και αρκετά από αυτά τα προϊόντα έχουν λανθασμένους ισχυρισμούς υγείας ή ισχυρισμούς που δεν «στέκουν» επιστημονικά.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι τα …φύλλα από ανανά…που …αδυνατίζουν!

Στις 19 Μάη διαβάσαμε στο cibum ότι «χρειάζεται λιγότερο από μία κάψουλα ινών φύλλων ανανά για να απορροφηθούν τα κορεσμένα λίπη από την κατανάλωση ενός χάμπουργκερ». Έλεος! Τι άλλο θα ακούσουμε!

Κατά την προσωπική μας άποψη αυτές οι μελέτες δεν έχουν ισχυρή επιστημονική βάση. Για να αδυνατίσει ένας άνθρωπος θα πρέπει να ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή με έλεγχο στα τρόφιμα που καταναλώνει και παράλληλα να ασκείται τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα.

Αυτό που παχαίνει είναι ο τρόπος ζωής μας. Περνάμε πολλές ώρες την ημέρα μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή και δεν κινούμαστε αρκετά.

Για έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, χρήσιμο θα ήταν να ξαναθυμηθούμε τις 9 αρχές των μπλε ζωνών του πλανήτη μας (Power of 9, Blue Zones).

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα