Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι πυρκαγιές και η διαχείριση κρίσεων

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟι πυρκαγιές και η διαχείριση κρίσεων
spot_img

Διαχείριση κρίσεων στη βιομηχανία τροφίμων και στο περιβάλλον.

Κάθε χρόνο καίγονται τεράστιες εκτάσεις στην Ελλάδα, εκτάσεις που σε μερικές (αν όχι σε όλες) θα φυτευτούν ανεμογεννήτριες.

https://www.efsyn.gr/themata/thema-tis-efsyn/443516_den-einai-strabos-o-gialos-straba-armenizoyme

Παράλληλα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι παραγωγοί ρητίνης και οι μελισσοκόμοι στην βόρεια Εύβοια που καμία βοήθεια δεν έχουν λάβει από το κράτος των “αρίστων”.

https://m.popaganda.gr/stories/reportage/dyo-chronia-meta-tin-pyrkagia-stin-eyvoia-melissokomoi-kai-ritinoparagogoi-miloyn-stin-popaganda

Από ότι φαίνεται δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, και συνεχίζουμε να τα επαναλαμβάνουμε κάθε χρονιά. Για παράδειγμα, σπαταλάμε δις για την άμυνα της χώρας (με άλλοθι τον ανύπαρκτο κίνδυνο από την Τουρκία, ανύπαρκτο μιας και η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και η ΕΕ θα την συνδράμει σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία) ενώ την ίδια στιγμή, τα αεροπλάνα που διαθέτουμε για το σβήσιμο των πυρκαγιών είναι 40 ετών.

Αυτά τα έχουμε επισημάνει εδώ και 14 (!) χρόνια με το βιβλίο μας “Η πράσινη Κρίση”

Με αυτό το βιβλίο, αναλύουμε την διαχείριση κρίσεων στη βιομηχανία τροφίμων και στο περιβάλλον. Και είναι ακόμα επίκαιρο (δυστυχώς).

https://www.stamoulis.gr/%CE%97-%CE%A0%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%9A%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7_p-401607.aspx

Στο κεφάλαιο επτά του εν λόγω βιβλίου, αναλύουμε τις δασικές μεγαπυρκαγιές στην Ελλάδα.

Κεφάλαιο 7
Δασικές μεγαπυρκαγιές στην Ελλάδα

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο