Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
25.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΠαγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος
spot_img

Δεν ξεχνώ…

Το (μακρινό) 2009, είχα κατέβει στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας με τους Οικολόγους Πράσινους (ΟΠ), ήταν μια πανέμορφη εμπειρία, άσχετα με το γεγονός ότι λίγες μέρες μετά τις εκλογές, οι ΟΠ ήθελαν να με διαγράψουν επειδή έγραψα στα ΝΕΑ ένα άρθρο γιατί έπρεπε να αποδεχθούμε πολιτική θέση στο τότε Υπουργείο Περιβάλλοντος.

- Advertisement -

Δεν αποδέχθηκαν να πάρουν το υφυπουργείο οι ΟΠ τότε. Τραγικό λάθος!

Από τότε, διαλύθηκαν…

Το οικολογικό κίνημα έχασε μια ιστορική ευκαιρία να αλλάξει την πολιτική ατζέντα της χώρας.

Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό διαβάζοντας για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος του 2024

Ο ρόλος της ελιάς είναι σημαντικός, για πολλούς περιβαλλοντικούς λόγους!

Ας μην τους ξεχνάμε.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα