ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΨωμί και Ελευθερία...

Ψωμί και Ελευθερία…

1 λεπτά ανάγνωσης

Ο κατώτατος μισθός.

Αν και ο τίτλος του σημερινού κειμένου μας θυμίζει λίγο από …Πολυτεχνείο, ο λόγος που διάλεξα αυτές τις δυο λέξεις είναι επειδή αυτές οι δυο λεξούλες μου ήρθαν στο μυαλό όταν διάβασα αυτό το θαυμάσιο κείμενο του Infowar στην ΕΦΣΥΝ.

- Advertisement -

Το κείμενο κάνει αναφορά στον κατώτατο μισθό ( σας θυμίζει κάτι; ). Το 1963, ο κατώτατος ομοσπονδιακός μισθός ήταν 1,15 δολάριο (δηλαδή 11,45 δολάρια σε σημερινές τιμές) και το αίτημα ήταν να πάει στα 2 δολάρια (20 δολάρια σε σημερινές τιμές).

Σήμερα, ποιος είναι ο κατώτατος ομοσπονδιακός μισθός στις ΗΠΑ; Οέο…

- Advertisement -

7,25 δολάρια…

Ο Καπιταλισμός θα τα λύσει όλα τα προβλήματα!

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

GLP-1 σε χάπι: Έρχεται στην Ευρώπη το «όπλο» κατά της παχυσαρκίας χωρίς ένεση – Πότε ξεκινά και τι αλλάζει για τους ασθενείς

Η σεμαγλουτίδη σε μορφή δισκίου υπόσχεται σημαντική απώλεια βάρους και ανοίγει τον δρόμο για μια νέα εποχή στις θεραπείες κατά της παχυσαρκίας

Κάνει καλό το ξύδι στη σαλάτα; Νέα μελέτη αξιολογεί τον ρόλο του στην ανθρώπινη υγεία

Νέα επιστημονική ανασκόπηση εξετάζει τις κλινικές μελέτες για το ξύδι, το σάκχαρο, το σωματικό βάρος, τον μεταβολισμό και την υγεία.

Μπορεί το οξυζενέ να αλλάξει τον τρόπο επεξεργασίας του κοτόπουλου;

Νέα μελέτη εξετάζει τη χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου για τη μείωση επικίνδυνων μικροβίων στο κρέας πουλερικών