Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Shrinkflation: Τι είναι πάλι τούτο;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμShrinkflation: Τι είναι πάλι τούτο;
spot_img

Στο στόχαστρο η Βιομηχανία τροφίμων για τη νέα μέθοδο “ύπουλης” αύξησης των τιμών…

Και τι δεν κάνουν οι εταιρείες τροφίμων για να κρύψουν τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους! Αντί να αλλάζουν την τιμή, κάνουν άλλο κόλπο! Βάζουν λιγότερη ποσότητα τροφίμου μέσα στην ίδια συσκευασία… Εξωτερικά, το προϊόν φαίνεται ίδιο, αλλά η ίδια συσκευασία περιέχει μικρότερη ποσότητα, γραμμένα με μικρά γράμματα.

Το φαινόμενο λέγεται shrinkflation και έχει παγκόσμιες διαστάσεις!

Το κόλπο είναι πανέξυπνο! Δεν έχουν αλλάξει τις συσκευασίες στο ελάχιστο… άρα μηδέν κόστος για τις εταιρείες τροφίμων. Απλά, το περιεχόμενο τρόφιμο έχει μειωθεί πάνω από 10%.

Σε άλλες περιπτώσεις, έχει μειωθεί κατά 10-15% η συσκευασία και η περιεχόμενη ποσότητα και η τιμή έχει μείνει η ίδια.

Θα το λέμε μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μας: η κυβέρνηση τι κάνει επ’αυτού για να βοηθήσει τα νοικοκυριά; Απλά παρακολουθεί;

Για το φαινόμενο αυτό, μπορείτε να διαβάσετε και εδώ.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα