Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
14.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα πλαστικά… φυγείν αδύνατον

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤα πλαστικά... φυγείν αδύνατον
spot_img

Οι ευθύνες της βιομηχανίας Τροφίμων.

Διάβασα πριν από λίγες μέρες στο cibum.gr μια πολύ σημαντική μελέτη:

Είναι πλέον φανερό ότι η ανεξέλεγκτη διαχείριση των πλαστικών προκαλεί καθολική επιμόλυνση της διατροφικής αλυσίδας μιας και ό,τι τρώμε περιέχει μικροσωματίδια πλαστικών.

Η βιομηχανία των τροφίμων και των ποτών, σε διεθνές επίπεδο, έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το θέμα. Καλούμαστε άμεσα να μειώσουμε και στην συνέχεια να μηδενίσουμε την χρήση πλαστικών. Αν δούμε ποιο είναι το περιβαλλοντικό φιλικό υλικό συσκευασίας, η απάντηση είναι το γυαλί.

Και ναι, υπάρχει πλήθος προϊόντων που μπορούν να συσκευασθούν σε γυαλί. Το άλλο θέμα είναι η ελλειπής ανακύκλωση των πλαστικών. Σε αυτό το θέμα, ως καταναλωτές έχουμε τεράστια ευθύνη… Ευθύνες όμως έχουν και οι εταιρείες ανακύκλωσης…

Το πρόβλημα είναι σύνθετο και χρειάζονται πολυεπίπεδες λύσεις. Δύσκολο αλλά αναγκαίο…

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο