ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤαξιδεύοντας στην Ευρώπη και "ιχνηλατώντας" αποδυτήρια και τουαλέτες σε ελληνικές παραλίες

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και “ιχνηλατώντας” αποδυτήρια και τουαλέτες σε ελληνικές παραλίες

3 λεπτά ανάγνωσης

Φέτος το καλοκαίρι, οι διακοπές ήταν κάπως διαφορετικές. Κάναμε (με την σύντροφό μου και τον Θησέα) ένα road trip από την Ιρλανδία στην Ελλάδα, μέσω Ισπανίας, Γαλλίας και Ιταλίας και στον γυρισμό πετάξαμε από Αθήνα στο Δουβλίνο με την αγαπημένη μου εταιρεία (Aegean  Airlines) (δεν γουστάρω να δίνω τα χρήματά μου σε Ιρλανδικές εταιρείες όταν μπορώ να στηρίξω μια Ελληνική!).

- Advertisement -

Σε όσες παραλίες πήγαμε, παντού υπήρχαν κουβούκλια για αποδυτήρια και τουαλέτα! Σε όλες!

Σε πόσες Ελληνικές παραλίες, υπάρχουν και τα δύο; Και δεν μιλάμε για παραλίες που ακουμπά κανείς € 30-50 για ομπρέλα και ξαπλώστρες. Αλλά από αυτές που είναι ανοικτές στον κόσμο.

- Advertisement -

Κάναμε μεταξύ μας ένα γκάλοπ για το ποια παραλία είναι η καλύτερη. Ομόφωνα καταλήξαμε στις παραλίες της Νότιας Εύβοιας, όπου δεν υπάρχουν και αποδυτήρια και τουαλέτα! Μόνο αποδυτήρια έχουν μερικές…

Και τουαλέτα; Πίσω από τα βράχια!

Έτσι, θα προωθήσουμε τον τουρισμό μας; Έτσι, θα αυξήσουμε τον ποιοτικό τουρισμό;

Στον γυρισμό (μιας και έχω μαζέψει αρκετά μίλια με την Aegean) είχαμε πρόσβαση στο business lounge στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Και μείναμε κατάπληκτοι αλλά και ευχαριστημένοι με τις οινικές προτάσεις της Aegean.

Δοκιμάσαμε ένα λευκό και ένα κόκκινο.

Το κόκκινο ήταν το Seiradi, από τις Κυκλάδες (ποικιλία Μανδηλαριά). https://www.seiradipfc.com/red-new

Απλά υπέροχο!

To λευκό ήταν το Ίαμα (τριποικιλιακό : Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και Βραδυανό), από την (αγαπημένη μας) Εύβοια, τόσο αρωματικό και με πολύπλοκη γεύση. https://www.vriniotiswinery.gr/product/iama-white/?lang=en

Πολλά μπράβο στους ανθρώπους της Aegean που επιλέγουν διαμάντια κρασιά! Ένας εξαιρετικός τρόπος προώθησης της Ελληνικής οινοποιίας!

Από την μία, λοιπόν, έχουμε τοπικούς άρχοντες που δεν κάνουν τα ελάχιστα και από την άλλη έχουμε εξαιρετικό marketing των Ελληνικών κρασιών.

Μέχρι πότε θα πυροβολούμε το πόδι μας;

Πότε, επιτέλους, θα κάνουμε συντονισμένες κινήσεις για να ελκύσουμε τουρίστες υψηλού βαλαντίου;

Ποτέ;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.