Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι έχει το κρέας;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΤι έχει το κρέας;
spot_img

Τι έχει το κρέας… και αν δεν το φάμε δεν μας το δίνει;

Η διατροφική αξία του κρέατος και των προϊόντων κρέατος.

Στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrients, βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον editorial https://www.mdpi.com/2072-6643/16/10/1446 σχετικά με την διατροφική αξία του κρέατος και των προϊόντων κρέατος.

Αντιγράφω εδώ τις πρώτες γραμμές του editorial:

“Το κρέας και τα προϊόντα κρέατος είναι από τις πιο θρεπτικές πηγές τροφίμων στην ανθρώπινη διατροφή. Πληρούν τις περισσότερες από τις σωματικές μας ανάγκες, λειτουργώντας ως σημαντικές πηγές ενέργειας και μια ποικιλία απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, αρκετά μικροθρεπτικά συστατικά (όπως εύκολα βιοδιαθέσιμος σίδηρος, ψευδάργυρος και σελήνιο), βιταμίνες (Β6, Β12 και φολικό οξύ) και βιοδραστικές ενώσεις (ταυρίνη, καρνιτίνη, καρνοσίνη, ουβικινόνη, γλουταθειόνη και κρεατίνη) που χρειάζονται για μια ολόκληρη σειρά μεταβολικών λειτουργιών”.

Tο κρέας και τα παράγωγά του είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, θερμίδων, ιχνοστοιχείων, βιταμινών και βιοδραστικών ενώσεων.

Το editorial αυτό κάνει μια σύντομη ανασκόπηση σε σχετικά άρθρα.

Μήπως πρέπει να ξαναδούμε την χορτοφαγική διατροφή;

Μήπως;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο