Τι έχει το κρέας… και αν δεν το φάμε δεν μας το δίνει;
Η διατροφική αξία του κρέατος και των προϊόντων κρέατος.
Στην επιστημονική επιθεώρηση Nutrients, βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον editorial https://www.mdpi.com/2072-6643/16/10/1446 σχετικά με την διατροφική αξία του κρέατος και των προϊόντων κρέατος.
Αντιγράφω εδώ τις πρώτες γραμμές του editorial:
“Το κρέας και τα προϊόντα κρέατος είναι από τις πιο θρεπτικές πηγές τροφίμων στην ανθρώπινη διατροφή. Πληρούν τις περισσότερες από τις σωματικές μας ανάγκες, λειτουργώντας ως σημαντικές πηγές ενέργειας και μια ποικιλία απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, αρκετά μικροθρεπτικά συστατικά (όπως εύκολα βιοδιαθέσιμος σίδηρος, ψευδάργυρος και σελήνιο), βιταμίνες (Β6, Β12 και φολικό οξύ) και βιοδραστικές ενώσεις (ταυρίνη, καρνιτίνη, καρνοσίνη, ουβικινόνη, γλουταθειόνη και κρεατίνη) που χρειάζονται για μια ολόκληρη σειρά μεταβολικών λειτουργιών”.
Tο κρέας και τα παράγωγά του είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, θερμίδων, ιχνοστοιχείων, βιταμινών και βιοδραστικών ενώσεων.
Το editorial αυτό κάνει μια σύντομη ανασκόπηση σε σχετικά άρθρα.
Μήπως πρέπει να ξαναδούμε την χορτοφαγική διατροφή;
Μήπως;
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet