Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To drink or not to drink?

spot_img

Nα πιω ή να μην πιω; Ιδού η απορία.

Αυτό είναι το ερώτημα: να πιω νερό ή να μην πιω.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο δημοσίευμα των Irish Times

Uisce Éireann to issue explanatory booklets to almost 300,000 people served by supplies with high levels of THMs (https://www.irishtimes.com/health/2024/03/26/no-do-not-drink-notices-ever-imposed-on-public-water-supplies-due-to-toxic-chemical-levels/).

Στην “πολιτισμένη” Ιρλανδία, 300.000 άνθρωποι εν έτει 2024(!), έχουν μοναδική πρόσβαση σε νερό που είναι όμως ρυπασμένο με τριαλομεθάνια (trihalomethanes, THMs).

Αυτό δεν είναι το μόνο παράδειγμα κακής διαχείρισης του νερού.

Στη Μεγάλη Βρετανία (ο Θεός να την κάνει μεγάλη), υπάρχουν πλήθος δημοσιευμάτων για το νερό του Τάμεση.

Μάλιστα, στον πρόσφατο αγώνα κωπηλασίας μεταξύ των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Καίμπριτζ, οι αθλητές έπρεπε να καλύψουν πιθανές πληγές τους για να μην μολυνθούν από E. Coli!

https://www.bbc.com/news/uk-68701486

Σε πολύ καλό δρόμο βρισκόμαστε όπως θα έλεγε ο φίλος Γιώργος Ψάλτης (Real FM).

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο