Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
33 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υπάρχουν καλά και κακά υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα;

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΥπάρχουν καλά και κακά υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα;
spot_img

Ποιος είναι ο ρόλος του ΕΦΕΤ;

Σύμφωνα με τον καλό συνάδελφο, Frederic Leroy, που γράφει εδώ:

The “there-are-no-bad-foods” mantra, avidly propagated by junk food-maximizing multinationals, is nonsense. There are things one puts in one’s body that are nourishing, and there are things that screw up the endocrine & satiety responses. Stay away from them. Simple as that.

Όταν μιλάμε για υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, δεν υπάρχουν καλά και κακά! Είναι όλα τους κακά, junk food ελληνιστί.

Ο ΕΦΕΤ τι κάνει για να ενημερώσει σχετικά τους καταναλωτές;

Ο ρόλος τους ΕΦΕΤ δεν είναι να κάνει μόνο ελέγχους, που ακόμα και αυτό το κάνει πλημμελώς!

Αλλά θα πρέπει και να ενημερώνει τους καταναλωτές.

Παράλληλα, το Υπ. Παιδείας θα πρέπει να ξεκινήσει να παρέχει σχετικές γνώσεις (ασφάλεια και διατροφική αξία τροφίμων κλπ) στα Δημοτικά σχολεία.

Ο κόσμος γίνεται κάθε μέρα πιο υπέρβαρος. Ακόμα και στη Ινδία, με τις υγιεινές συνταγές, η διατροφή του πληθυσμού δυτικοποιείται…και τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται εκθετικά!

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι φονικές πίτσες: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της Nestle France για τον θάνατο δύο παιδιών

Η γαλλική θυγατρική εταιρεία της Nestle κατηγορείται σε μια υπόθεση με μολυσμένες πίτσες που οδήγησαν στον θάνατο δύο παιδιών, και σε σοβαρές ασθένειες άλλους 57 ανθρώπους.

Εμφιαλωμένο νερό: Οι κίνδυνοι από την έκθεση στον ήλιο – Νέα επιστημονική μελέτη

Ηλιακό φως και πλαστικό: Ο επικίνδυνος συνδυασμός για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού.

Μία “απαράδεκτη απορία”: Ενιαίος ή Σχεδόν Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων; Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Βιολόγος – Μικροβιολόγος τροφίμων και εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης σε άρθρο του στο cibum επιβεβαιώνει πως η πολιτεία δεν έχει (δυστυχώς) κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι τραγικές σε διάφορα επίπεδα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα