Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μανιτάρι shiitake σύμμαχος στη μάχη κατά του HPV

ΑρχικήΕπιστήμηΤο μανιτάρι shiitake σύμμαχος στη μάχη κατά του HPV
spot_img

Η κατανάλωση 3 γραμμαρίων AHCC, ένα εκχύλισμα από το ιαπωνικό μανιτάρι shiitake μπορεί να καθαρίσει τη μόλυνση από τα κονδυλώματα (ιός HPV), σύμφωνα με  μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Το ανοσοποιητικό σύστημα των περισσότερων ανθρώπων μπορεί να αντιμετωπίσει μια λοίμωξη από HPV φυσικά μέσα σε δύο χρόνια. Αλλά για εκείνους των οποίων ο HPV επιμένει, μια νέα ανακάλυψη του γυναικολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου του Τέξας θα μπορούσε να δώσει νέα εφόδια στη μάχη τους με τον ιό. Και αυτό οφείλεται στη λήψη συμπληρωμάτων AHCC, ένα συστατικό που βρίσκεται στο ιαπωνικό μανιτάρι shiitake, το οποίο βοήθησε τους περισσότερους ασθενείς στο σκέλος της δοκιμής να γίνουν HPV-αρνητικοί, μειώνοντας επομένως τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρκίνων που σχετίζονται με τον ιό. Το AHCC εξάγεται από τα κυτταρικά τοιχώματα των μυκηλίων ή των ριζών του ιαπωνικού μανιταριού. 

Μελέτη σε 41 γυναίκες άνω των 30 θετικές στον HPV

Η διπλά τυφλή, τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη περιελάμβανε 41 γυναίκες άνω των 30 ετών που είχαν διαγνωστεί με επίμονο HPV για περισσότερα από δύο χρόνια. Οι ερευνητές τις χώρισαν σε δύο ομάδες, όπου στη μία δόθηκε εικονικό φάρμακο για 12 μήνες. Στην άλλη ομάδα χορηγήθηκαν 3 γραμμάρια AHCC για τους πρώτους έξι μήνες και το εικονικό φάρμακο για τους τελευταίους έξι μήνες

Αρνητικά τα δύο τρίτα στον HPV μετά τη λήψη AHCC

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων που έλαβαν το AHCC έγιναν αρνητικές στον HPV, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητές τους να αναπτύξουν καρκίνους που σχετίζονται με τον HPV. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nutrition Insight, η Ερευνητική Ένωση AHCC σημειώνει ότι η AHCC αποτελεί μια από τις πιο ερευνημένες «ανοσοτροποποιητικές ενώσεις» στον κόσμο, αναφέροντας 20 κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους και πάνω από 50 δημοσιευμένες ιατρικές εργασίες.

Να σημειωθεί ότι ο HPV είναι η πιο κοινώς σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια. Επηρεάζει πάνω από το 80% των σεξουαλικά ενεργών ενηλίκων στις ΗΠΑ. Ενώ υπάρχουν και ακίνδυνοι τύποι και τύποι που εκδηλώνονται μόνο με κονδυλώματα, υπάρχουν και πιο επικίνδυνες εκδηλώσεις του ιού που οδηγούν σε καρκίνους. Για αυτό η έρευνα, αν και φέρνει θετικά αποτελέσματα στους πάσχοντες με τη λήψη AHCC, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως μια καθολική θεραπεία.

https://www.nutritioninsight.com/news/japanese-mushroom-may-help-prevent-hpv-related-cancers-study-finds.html

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα