Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το 80% των καταναλωτών δεν βάζει τις σοκολάτες στο ψυγείο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤο 80% των καταναλωτών δεν βάζει τις σοκολάτες στο ψυγείο
spot_img

Έρευνα της εταιρείας διανομής φαγητού Deliveroo αποκαλύπτει πως η πλειοψηφία των ανθρώπων φυλάσσουν με λανθασμένο τρόπο τη σοκολάτα τους.

Όσοι από εμάς, με το που ακούμε τη λέξη γλυκό απευθείας σκεφτόμαστε σοκολάτα, συνήθως φροντίζουμε να τη διατηρούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ή μάλλον με τον τρόπο που θεωρούμε πως θα μείνει σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό. Το ίδιο ισχύει και για τους λιανοπωλητές που διαθέτουν σοκολάτες στα καταστήματά τους.

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Σοκολάτας στις 7 Ιουλίου, η Deliveroo διεξήγαγε μια έρευνα που αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα για το πώς θα έπρεπε τελικά να διατηρείται η σοκολάτα. Η εταιρεία διανομής Deliveroo ρώτησε 2.000 Βρετανούς πώς αποθηκεύουν τη σοκολάτα τους και η έρευνα αποκάλυψε ότι 8 στους 10 δεν διατηρούν τη σοκολάτα τους στο ψυγείο. Αυτό συνιστά το 80% των ερωτηθέντων.

Όταν ερωτήθηκαν για το ποια είναι η αγαπημένη τους σοκολάτα, η σοκολάτα γάλακτος αποδείχθηκε πιο δημοφιλής από τη λευκή και τη μαύρη. Προέκυψε, επίσης, ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να διατηρούν τη σοκολάτα στο ψυγείο από τις γυναίκες. Πάνω από τους μισούς επιλέγουν να βάλουν στο ψυγείο τη σοκολάτα για να μην λιώσει, ενώ το 17,8% είπε ότι η ψύξη έκανε τη σοκολάτα καλύτερη γεύση και το 18% προτιμά την υφή μιας σοκολάτας όταν είναι κρύα.

Ειδικοί και σοκολατοποιοί συνιστούν η σοκολάτα να φυλάσσεται σε ένα ελαφρώς δροσερό, ξηρό, σκοτεινό μέρος, όπως ένα ντουλάπι ή ντουλάπι σε θερμοκρασίες μικρότερες από 21°C για να διασφαλιστεί η ποιότητά της. Ειδικά σε περιόδους, όπως το καλοκαίρι, που η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τους 30 βαθμούς κελσίου, το ψυγείο είναι μονόδρομος παρά το γεγονός ότι η εναλλαγή θερμοκρασίας οδηγεί στο φαινόμενο του “ασπρίσματος” όταν αποβάλλεται προς τα έξω το λίπος.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα