Επιστήμονες εφαρμόζουν υποβοηθούμενη από το γονιδίωμα αναπαραγωγή νέων ποικιλιών πατάτας που θα είναι πιο παραγωγικές και ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή
Νομοθεσία, ζητήματα ασφαλείας, επίδραση θερμικής εξυγίανσης των ξύλινων βαρελιών και σύγκριση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών της φέτας που ωρίμασε σε βαρέλι σε σχέση με φέτα σε δοχείο
Ενώ το πίτουρο είναι ένα εξαιρετικό όχημα για διαιτητικές ίνες και φυτοχημικά με υποτιθέμενη βιοδραστική λειτουργία, η προσθήκη του στα σκευάσματα αλλάζει τις ιδιότητες του προϊόντος.
Παρά τις προόδους στη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων, οι τροφιμογενείς ασθένειες (FBD) εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα παγκοσμίως, με σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία και στις οικονομίες και την ανάπτυξη των χωρών.
Η ακατάλληλη θερμοκρασία θεωρείται ευρέως ως μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους
για αλλοίωση της ποιότητας των ευπαθών τροφίμων σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα
Το κακαόμελο είναι ένας ημιδιαφανής χυμός που παράγεται κατά τη διαδικασία ζύμωσης του κακάο, με χημικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά παρόμοια με τον πολτό κακάο
Η κατανάλωση περισσότερου κρέατος, η ύπαρξη λιγότερων -συγκεκριμένων- βακτηρίων στο έντερο και περισσότερων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στο αίμα, όλα συνδέονται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας