Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Άρθρα / Δημοσιεύσεις / Βιβλία

ΑρχικήΕπιστήμηΆρθρα / Δημοσιεύσεις / Βιβλία

Ο κρόκος καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Εποχή του Χαλκού!

Το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο, εμφανίστηκε, εξημερώθηκε και καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στη Ελλάδα την Εποχή του Χαλκού

Πατάτα: Αποκωδικοποιήθηκε για πρώτη φορά το γονιδίωμα – Ανοίγει ο δρόμος για νέες ποικιλίες με μεγαλύτερες αποδόσεις

Επιστήμονες εφαρμόζουν υποβοηθούμενη από το γονιδίωμα αναπαραγωγή νέων ποικιλιών πατάτας που θα είναι πιο παραγωγικές και ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή

Το ξύλινο βαρέλι και ο ρόλος του στην ποιότητα και την ασφάλεια της Φέτας

Νομοθεσία, ζητήματα ασφαλείας, επίδραση θερμικής εξυγίανσης των ξύλινων βαρελιών και σύγκριση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών της φέτας που ωρίμασε σε βαρέλι σε σχέση με φέτα σε δοχείο

Τεχνολογία τροφίμων: Σκόνη σαλιγκαριών για gel-based προϊόντα – Μελέτη του ΑΠΘ

Το κρέας σαλιγκαριών μετά από λυοφιλίωση, προσφέρει μια «αξιοσημείωτη» ικανότητα συγκράτησης νερού και λαδιού

Δημιουργήθηκαν νανορομπότ που μπορούν να απομακρύνουν τη ρύπανση από το νερό

Άνοιξε ο δρόμος για νέες τεχνολογίες απορρύπανσης από χημικές ουσίες

Αλλεργία στα φιστίκια: Νέα καινοτόμα θεραπεία με μεταμοσχεύσεις μικροβίων από υγιείς δότες

Το FMT αντικαθιστά τα εντερικά βακτήρια των αλλεργικών στα φιστίκια ασθενών με αυτά των μη αλλεργικών δοτών

Φυσικοχημικός και Διατροφικός Χαρακτηρισμός των Εμπλουτισμένων με Πίτουρο Προϊόντων

Ενώ το πίτουρο είναι ένα εξαιρετικό όχημα για διαιτητικές ίνες και φυτοχημικά με υποτιθέμενη βιοδραστική λειτουργία, η προσθήκη του στα σκευάσματα αλλάζει τις ιδιότητες του προϊόντος.

Μικροβιολογική Ασφάλεια και Ποιότητα Τροφίμων – Νέες μελέτες

Παρά τις προόδους στη διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων, οι τροφιμογενείς ασθένειες (FBD) εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα παγκοσμίως, με σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία και στις οικονομίες και την ανάπτυξη των χωρών.

“Η ιστορία της γεύσης”

Ένα βιβλίο που περιγράφει τα μαγειρικά επιτεύγματα διαφορετικών πολιτισμών, παλαιών και σύγχρονων, και τις απολαύσεις του φαγητού

Πρόσκληση για υποβολή χειρογράφων για το ειδικό τεύχος: Plants Bioactive Compounds as Food and Nutraceutical Authentication Markers

Η υποβολή χειρογράφων έχει προθεσμία την 30η Σεπτεμβρίου 2022.

Μελέτη: Η δυσανεξία στις στατίνες δεν ξεπερνά το 10% των ασθενών και είναι υπερεκτιμημένη

Το πρόβλημα της δυσανεξίας στις στατίνες, όπως δείχνει η νέα έρευνα, είναι τελικά μικρότερο από ό,τι πιστεύεται

Μεταφορά τροφίμων – Πρωτόκολλα ελέγχου και μέτρησης θερμοκρασίας σε πραγματικό χρόνο

Η ακατάλληλη θερμοκρασία θεωρείται ευρέως ως μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους για αλλοίωση της ποιότητας των ευπαθών τροφίμων σε ολόκληρη την τροφική αλυσίδα

Όσφρηση και Covid: Γιατί κάποιοι χάνουν την όσφρηση τους ενώ άλλοι όχι;

Το 68% όσων νοσούν με covid-19 παρουσιάζουν απώλεια οσμής ή γεύσης

Κακαόμελο: Οι άγνωστες αρετές και η μετατροπή του από απόβλητο σε θρεπτικό συστατικό

Το κακαόμελο είναι ένας ημιδιαφανής χυμός που παράγεται κατά τη διαδικασία ζύμωσης του κακάο, με χημικά και αισθητηριακά χαρακτηριστικά παρόμοια με τον πολτό κακάο

Ετικέτα Nutriscore: Πώς θα επηρεάσει την γεύση και την πρόθεση αγοράς – Νέα μελέτη

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στη στάση των καταναλωτών, για τα προϊόντα διατροφής που φέρουν την πολυσυζητημένη ετικέτα Nutriscore

Αρέθουσα: Η φαρμακευτική ρίγανη Ικαρίας, η πρώτη ελληνική ποικιλία που πιστοποιείται

Η Ικαριώτικη ρίγανη έχει υψηλή απόδοση σε αιθέριο έλαιο (8.5%) και υψηλή εκατοστιαία περιεκτικότητα σε καρβακρόλη (89%).

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κρέατος επιδεινώνει τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Η κατανάλωση περισσότερου κρέατος, η ύπαρξη λιγότερων -συγκεκριμένων- βακτηρίων στο έντερο και περισσότερων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στο αίμα, όλα συνδέονται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Νιτρώδες Νάτριο σε προϊόντα κρέατος: αντικατάσταση με εναλλακτικά φυσικά εκχυλίσματα

Πως ανταποκρίνονται χρωματικά τα θερμικά επεξεργασμένα προϊόντα βοείου κρέατος.

Μελέτη: Πρόθεση αγοράς αρνίσιου κρέατος με βρώσιμη επικάλυψη από χιτοζάνη

Στη νέα αυτή μελέτη διερευνήθηκε η πρόθεση αγοράς από τους καταναλωτές αρνίσιου κρέατος με χρήση βρώσιμων επικαλύψεων από χιτοζάνη.

Ψωμί: εκχύλισμα σκόρδου, λεμονόχορτο και γαλακτικό οξύ εξουδετερώνουν μύκητες και μούχλα και αυξάνουν τη διάρκεια ζωής

Βιοσυντήρηση στο ψωμί: Μια προσέγγιση για την υιοθέτηση υγιεινών στρατηγικών

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην βιβλιοθήκη του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img

Must read

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο