Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
13.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μάσημα φαγητού με ανοιχτό το στόμα: Αγένεια ή πρακτική για βελτίωση γεύσης;

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμηςΜάσημα φαγητού με ανοιχτό το στόμα: Αγένεια ή πρακτική για βελτίωση γεύσης;
spot_img

Ξεχάστε τους κανόνες που έχετε μάθει ως παιδιά για το πώς να τρώτε. Επιστήμονες προτείνουν πως το να τρώμε με ανοιχτό το στόμα δίνει καλύτερη γεύση στο φαγητό.

Ως παιδιά, οι γονείς μάς έλεγαν να τρώμε με κλειστό το στόμα. Πρώτον, γιατί το να τρώει κανείς με ανοιχτό το στόμα θεωρείται από πολλούς αντιαισθητικό και δεύτερον, επειδή το φαγητό μπορεί να «εκτοξευθεί» από το στόμα σας στο πρόσωπο κάποιου άλλου (και δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο). Αλλά, για άλλη μια φορά, η επιστήμη έρχεται να μας διαψεύσει.

- Advertisement -

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψε πρόσφατα ότι το να τρως με ανοιχτό το στόμα μπορεί να δώσει καλύτερη γεύση στο φαγητό μας! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το μάσημα με ανοιχτό στόμα απελευθερώνει περισσότερες πτητικές οργανικές ενώσεις (δηλαδή στο σάλιο), οι οποίες βελτιώνουν τη γεύση και την όσφρηση, κάνοντας το φαγητό ακόμα πιο νόστιμο.

Τη θεωρία αυτή υποστηρίζουν και άλλοι ειδικοί. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Metro, ο πειραματικός ψυχολόγος καθηγητής Τσαρλς Σπενς, όχι μόνο υποστηρίζει το ότι το να τρώει κανείς με το στόμα ανοιχτό προσδίδει στο φαγητό καλύτερη γεύση, αλλά προτείνει να χρησιμοποιούμε περισσότερο και τα χέρια μας στη διαδικασία αντί για μαχαίρι και πιρούνι! Για το τελευταίο, εξηγεί πως η αφή και γενικά το να αισθάνεται κανείς αυτό που τρώει με το χέρι του βελτιώνει την αισθητηριακή εμπειρία ενός γεύματος.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι γίνεται με τα πατατάκια; Νέα ανάκληση δημοφιλούς μάρκας

Γιατί συμβαίνουν τόσες πολλές ανακλήσεις σε πατατάκια τους τελευταίους μήνες;

Νέα αποκάλυψη για το πιο δημοφιλές γλυκαντικό – Οδηγεί και σε αθηροσκλήρωση!

Το αμφιλεγόμενο γλυκαντικό εκτός από τις κατηγορίες για πρόκληση καρκίνου αντιμετωπίζεται και ως αιτία καρδιαγγειακής νόσου σύμφωνα με νέα μελέτη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα