Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μάσημα φαγητού με ανοιχτό το στόμα: Αγένεια ή πρακτική για βελτίωση γεύσης;

ΑρχικήΕπιστήμηΣταγόνες επιστήμηςΜάσημα φαγητού με ανοιχτό το στόμα: Αγένεια ή πρακτική για βελτίωση γεύσης;
spot_img

Ξεχάστε τους κανόνες που έχετε μάθει ως παιδιά για το πώς να τρώτε. Επιστήμονες προτείνουν πως το να τρώμε με ανοιχτό το στόμα δίνει καλύτερη γεύση στο φαγητό.

Ως παιδιά, οι γονείς μάς έλεγαν να τρώμε με κλειστό το στόμα. Πρώτον, γιατί το να τρώει κανείς με ανοιχτό το στόμα θεωρείται από πολλούς αντιαισθητικό και δεύτερον, επειδή το φαγητό μπορεί να «εκτοξευθεί» από το στόμα σας στο πρόσωπο κάποιου άλλου (και δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο). Αλλά, για άλλη μια φορά, η επιστήμη έρχεται να μας διαψεύσει.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψε πρόσφατα ότι το να τρως με ανοιχτό το στόμα μπορεί να δώσει καλύτερη γεύση στο φαγητό μας! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το μάσημα με ανοιχτό στόμα απελευθερώνει περισσότερες πτητικές οργανικές ενώσεις (δηλαδή στο σάλιο), οι οποίες βελτιώνουν τη γεύση και την όσφρηση, κάνοντας το φαγητό ακόμα πιο νόστιμο.

Τη θεωρία αυτή υποστηρίζουν και άλλοι ειδικοί. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Metro, ο πειραματικός ψυχολόγος καθηγητής Τσαρλς Σπενς, όχι μόνο υποστηρίζει το ότι το να τρώει κανείς με το στόμα ανοιχτό προσδίδει στο φαγητό καλύτερη γεύση, αλλά προτείνει να χρησιμοποιούμε περισσότερο και τα χέρια μας στη διαδικασία αντί για μαχαίρι και πιρούνι! Για το τελευταίο, εξηγεί πως η αφή και γενικά το να αισθάνεται κανείς αυτό που τρώει με το χέρι του βελτιώνει την αισθητηριακή εμπειρία ενός γεύματος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο