Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εμμηνόπαυση: Τα οφέλη των προβιοτικών για ομαλή μετάβαση

ΑρχικήΕπιστήμηΕμμηνόπαυση: Τα οφέλη των προβιοτικών για ομαλή μετάβαση
spot_img

H εμμηνόπαυση είναι μια φάση που μπορεί να είναι επώδυνη για τις γυναίκες, αλλά με την κατανάλωση προβιοτικών, η μετάβαση μπορεί να γίνει πιο ομαλή, αναφέρει νέα έκθεση της Lumina.

Τα προβιοτικά μπορεί να σηματοδοτούν ένα νέο μέλλον για την εμμηνόπαυση και την ασφαλή γήρανση, η οποία συνδέεται άμεσα με τη γήρανση του εντέρου. Αυτό είναι ένα βασικό συμπέρασμα της έκθεσης της Lumina, η οποία κάνει λόγο για την σταδιακή επέκταση της ζήτησης και της προσφοράς σε φυσικές επιλογές θεραπείας.

Στην έκθεση Specialization: Health and Wellness, Microbiome,  της Lumina γίνεται λόγος για την εκτενή μελέτη των ορμονών και των μακροπρόθεσμων συνεπειών για την υγεία από τη μείωση των οιστρογόνων, όπως η αύξηση των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου και η οστεοπόρωση, όπως αναγράφεται και σε σχετικό δημοσίευμα του Nutra Ingredients.

Για το σκοπό αυτό, οι συγγραφείς της έκθεσης τονίζουν πως πρέπει να κατανοηθεί εκ νέου  η σημασία διαμόρφωσης του μικροβιώματος στην ανακούφιση των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων στις γυναίκες. Να σημειωθεί πως η βελτίωση του μικροβιώματος του εντέρου, επειδή μπορεί να γίνει και με φυσικούς τρόπους, μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ τα αρνητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης στις γυναίκες, ειδικά αυτές με χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούν να καταφύγουν σε κάποια πιο κοστοβόρα λύση, άρα και την ποιότητα ζωής τους.

Τα συμπτώματα που μπορεί να έχει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορεί να ποικίλουν από αϋπνίες, εξάψεις και αύξηση βάρους, μέχρι και αλλαγή στη διάθεση ή καταθλιπτικά επεισόδια. Υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα που ανακουφίζουν τα συμπτώματα και που απευθύνονται σε γυναίκες σε διάφορα στάδια της εμμηνόπαυσης. Αλλά οι ειδικοί προτείνουν πως, αν οι γυναίκες λαμβάνουν προβιοτικά από νωρίς στη ζωή τους, πριν την εμμηνόπαυση, μπορούν να περάσουν από αυτό το στάδιο πιο ανώδυνα και να γεράσουν πιο υγιείς.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα