Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
29.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εμμηνόπαυση: Τα οφέλη των προβιοτικών για ομαλή μετάβαση

ΑρχικήΕπιστήμηΕμμηνόπαυση: Τα οφέλη των προβιοτικών για ομαλή μετάβαση
spot_img

H εμμηνόπαυση είναι μια φάση που μπορεί να είναι επώδυνη για τις γυναίκες, αλλά με την κατανάλωση προβιοτικών, η μετάβαση μπορεί να γίνει πιο ομαλή, αναφέρει νέα έκθεση της Lumina.

Τα προβιοτικά μπορεί να σηματοδοτούν ένα νέο μέλλον για την εμμηνόπαυση και την ασφαλή γήρανση, η οποία συνδέεται άμεσα με τη γήρανση του εντέρου. Αυτό είναι ένα βασικό συμπέρασμα της έκθεσης της Lumina, η οποία κάνει λόγο για την σταδιακή επέκταση της ζήτησης και της προσφοράς σε φυσικές επιλογές θεραπείας.

Στην έκθεση Specialization: Health and Wellness, Microbiome,  της Lumina γίνεται λόγος για την εκτενή μελέτη των ορμονών και των μακροπρόθεσμων συνεπειών για την υγεία από τη μείωση των οιστρογόνων, όπως η αύξηση των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου και η οστεοπόρωση, όπως αναγράφεται και σε σχετικό δημοσίευμα του Nutra Ingredients.

Για το σκοπό αυτό, οι συγγραφείς της έκθεσης τονίζουν πως πρέπει να κατανοηθεί εκ νέου  η σημασία διαμόρφωσης του μικροβιώματος στην ανακούφιση των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων στις γυναίκες. Να σημειωθεί πως η βελτίωση του μικροβιώματος του εντέρου, επειδή μπορεί να γίνει και με φυσικούς τρόπους, μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ τα αρνητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης στις γυναίκες, ειδικά αυτές με χαμηλά εισοδήματα που δεν μπορούν να καταφύγουν σε κάποια πιο κοστοβόρα λύση, άρα και την ποιότητα ζωής τους.

Τα συμπτώματα που μπορεί να έχει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορεί να ποικίλουν από αϋπνίες, εξάψεις και αύξηση βάρους, μέχρι και αλλαγή στη διάθεση ή καταθλιπτικά επεισόδια. Υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα που ανακουφίζουν τα συμπτώματα και που απευθύνονται σε γυναίκες σε διάφορα στάδια της εμμηνόπαυσης. Αλλά οι ειδικοί προτείνουν πως, αν οι γυναίκες λαμβάνουν προβιοτικά από νωρίς στη ζωή τους, πριν την εμμηνόπαυση, μπορούν να περάσουν από αυτό το στάδιο πιο ανώδυνα και να γεράσουν πιο υγιείς.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Επιστήμη: Βρέθηκε το αλεύρι που… αδυνατίζει!

Μείωση του σωματικού βάρους και καλύτερη ανοχή στην ινσουλίνη υπόσχεται η χρήση οκτενυλοηλεκτρικού αμύλου στη βιομηχανία τροφίμων, σύμφωνα με νέα μελέτη

Σκουλήκι μέσα σε ελληνικές φρυγανιές ευρείας κατανάλωσης!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη συμμορφούμενου προϊόντος πριν την ημερομηνία λήξης

Listeria στα Ιταλικά λουκάνικα ΑΙΑ: 6 θάνατοι και 61 ασθενείς – Διανομή σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης τροφίμων στην Ιταλία τα τελευταία 50 χρόνια
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα