Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ευρώπη: Έρχεται καπνιστός σολομός με βάση τη σπιρουλίνα

ΑρχικήFuture Food TodayΕυρώπη: Έρχεται καπνιστός σολομός με βάση τη σπιρουλίνα
spot_img

Με 40% πρωτεΐνη χωρίς συντηρητικά.

   Καπνιστό σολομό με βάση της σπιρουλίνα ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το SimpliiGood, στις αρχές του 2025. Η SimpliiGood είναι μια καθετοποιημένη εταιρεία που καλλιεργεί σπιρουλίνα σε λίμνες θερμοκηπίου στη Ra’anana, μια πόλη στην κεντρική περιοχή του Ισραήλ, ενώ συλλέγει και επεξεργάζεται τα μικροφύκη της για να δημιουργήσει, τη φρεσκοκατεψυγμένη σπιρουλίνα. Ο καπνιστός σολομός σπιρουλίνας, που θεωρείται το πρώτο θρεπτικό ολόκληρο κομμάτι από μικροφύκη, προσφέρει 40% πρωτεΐνη και διαθέτει καθαρή ετικέτα με λιγότερα από δέκα συστατικά, χωρίς σταθεροποιητές και συντηρητικά.

   Πέρα από το Ισραήλ, το κατεψυγμένο προϊόν κυκλοφόρησε πρόσφατα στις ΗΠΑ, αρχικά διαδικτυακά και σε μερικά εξειδικευμένα καταστήματα υγειονομικής περίθαλψης, ενώ η εταιρία σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει λειτουργικά προϊόντα, όπως υγιεινά σνακ και κατεψυγμένα τρόφιμα σε συνεργασία με τους Αμερικανούς εταίρους της. Όσον αφορά την Ευρώπη, όπως λέει ο Baruch Dach, ιδρυτής και CTO στην AlgaeCore Technologies, μητρικής εταιρείας του SimpliiGood, στο Vegconomist, τα προιοντα πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις χώρες που υπάρχει μεγαλύτερη αποδοχή.

  Το προϊόν ήταν αρχικά ένας σολομός ενός συστατικού που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την IFF-DuPont, που περιείχε το 95% του εξαιρετικά βιοδιαθέσιμου στελέχους σπιρουλίνας της startup. Ωστόσο, ο Baruch λέει ότι το νέο ολόκληρο κομμάτι είναι μια «πολύ πιο νόστιμη και ρεαλιστική εκδοχή, η οποία μπορεί πραγματικά να δώσει στον πραγματικό καπνιστό σολομό μια καλή ευκαιρία για τα χρήματά του».

  Η SimpliiGood έχει επίσης αναπτύξει ένα κοτόπουλο με βάση τη σπιρουλίνα που λέγεται ότι προσφέρει το ίδιο διατροφικό προφίλ, γεύση και υφή με το κοτόπουλο. Όταν ρωτήθηκε γιατί να επιλέξει σολομό για την κυκλοφορία αντί για κοτόπουλο, ένα προϊόν υψηλής ζήτησης, ο Baruch είπε: «Ο σολομός ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη επιλογή της αγοράς και είναι πολύ λογικό: η τιμή της αγοράς είναι υψηλότερη, επιτρέποντας την ανταγωνιστικότητα των τιμών, τη ζήτηση αυξάνεται ενώ η προσφορά μειώνεται.

  Η SimpliiGood έχει αναπτύξει μια ανάγλυφη πλατφόρμα σπιρουλίνας που παρέχει τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά για τη δημιουργία «καταπληκτικών» αναλόγων με βάση τα φυτά: μοναδική υφή, 100% καθαρή γεύση, μηδενικές δυσάρεστες γεύσεις ή οσμές και διατροφική υπεροχή.

   Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί μηχανική βρώσιμων ιστών για να μετατρέψει τα κύτταρα μικροφυκών σε νημάτια, τα οποία μιμούνται τις μυϊκές ίνες, δημιουργώντας την υφή αναλόγων με βάση τα φυτά. Μετά την ανάπτυξη των νηματίων, απλές μηχανικές διεργασίες όπως η ανάμειξη και η πίεση επιτρέπουν την ξεχωριστή εμφάνιση κοτόπουλου ή σολομού. Η πλατφόρμα του SimpliiGood απομονώνει επίσης τα εγγενή καροτενοειδή και τις ζεαξανθίνες της σπιρουλίνας, τις φυσικές κόκκινες, πορτοκαλί και μοβ χρωστικές που υπάρχουν στη σπιρουλίνα που συνήθως κρύβονται πίσω από το βαθύ μπλε-πράσινο χρώμα – για να δώσει στην εναλλακτική του σολομού ένα αυθεντικό πορτοκαλί χρώμα. Προσφέρει επίσης ουδέτερη γεύση και άρωμα.

   Όσον αφορά το διατροφικό προφίλ των αναλόγων της σπιρουλίνας, τα προϊόντα μπορούν να προσφέρουν πάνω από 30% περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, ανάλογα με την εφαρμογή και είναι ανθεκτικά στη θερμότητα, στους κύκλους κατάψυξης-απόψυξης, στην πίεση και στις διακυμάνσεις του pH λόγω των «πολύ καλών ιδιοτήτων κατακράτησης νερού» της πρωτεΐνης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πιπεριές: Ποιο χρώμα είναι πιο υγιεινό;

Οι πιπεριές είναι γνωστές για τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία, αλλά η διαφορά στο χρώμα τους μπορεί να υποδηλώνει διαφοροποιημένη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Μέχρι πόσα πατατάκια με πράσινα σημάδια μπορείτε να φάτε για να μην αρρωστήσετε

Επειδή υπάρχουν μέσα σε σακουλάκι γνωστής εταιρείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα καταναλώσετε.

Listeria monocytogenes σε εστιατόρια και καφέ: Ποια τα επικίνδυνα σημεία επιμόλυνσης και πώς μεταφέρεται

Η παρουσία L. monocytogenes στο περιβάλλον και τυχόν αποτυχίες στις GMP θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιμόλυνση των τροφίμων με αυτό το παθογόνο, που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο